Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Themarondleiding GlassFever

Themarondleiding GlassFever

Een mengeling van glas- en schilderkunst, een dialoog van eigentijdse kunst met eeuwenoude werken. Tijdens de themarondleiding GlassFever in het Dordrechts Museum, op zondag 21 augustus, kunt u zich laten verrassen door opmerkelijke combinaties van glas- en schilderkunst. De rondleiding begint om 14:30 uur en kost € 5,-. Dit is zonder museumentree. Aanmelden is nodig op www.dordrechtsmuseum.nl/activiteiten of bij de balie.

In het Dordrechts Museum is glaskunst geplaatst in de context van zes eeuwen Nederlandse schilderkunst. Een bloedrode kroonluchter met pikzwarte kraaien van Javier Pérez geeft 19de-eeuwse portretten een nieuwe lading, en andersom. Glanzende glazen duiven van Jan Fabre voegen zich bij 18de-eeuwse vogels op behangsels van Aert Schouman. Een 'Laatste Avondmaal' van Konstantin Khudyakov ontmoet een 16de-eeuws altaarstuk. Zo zijn er in elke zaal verrassende combinaties te zien. Glas inspireert!

Wanneer?
21 augustus 2016 van 14.30 tot 00.00 uur
Organisator
Dordrechts Museum
Locatie:
museumstraat 40
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.