Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Opening Expositie: Tessa Smal en Marjon van Berk

Opening Expositie: Tessa Smal en Marjon van Berk

Vrijdag 9 September: Opening Expositie: Tessa Smal en Marjon van Berk.

“In 2-strijd” is een duo-expositie tussen moeder en dochter, Marjon van Blerk en Tessa Smal. Een expositie waarbij de wrijving van het vrouw-zijn en het moederschap bevraagd wordt. Waar strijd tussen verlangen, verstikking, liefde en ruimte een grote rol spelen.

Tessa wil met haar fotografisch werk antwoord geven op de rol van de vrouw waar je volgens haar in wordt geduwd als je moeder wordt. "In 2-strijd" wil zij laten zien in welke mate je als vrouw heen en weer wordt geslingerd tussen liefde en verantwoordelijkheid die je hebt als moeder en het willen behouden en blijven ontwikkelen van je eigen zijn als vrouw en als mens. Het werk van Tessa is biografisch en zij werkt uitsluitend vanuit analoog beeld.

Om dit vraagstuk een extra lading te geven, maar ook vanuit nieuwsgierigheid, heeft Tessa haar moeder ( Marjon van Blerk) gevraagd om met hetzelfde vraagstuk aan de slag te gaan. Zij, Marjon van Blerk doet dit vanuit de figuratieve amateurkunsthoek en zal middels sculpturen haar visie geven.

Marjon van Blerk is sinds de jaren ’80 bezig met kunst. Zij maakt sculpturen van o.a. keramiek en daarnaast maakt zij schilderijen. Vaak is haar werk autobiografisch.

Tessa Smal is in 2009 afgestudeerd aan het St. Joost met als richting autonome fotografie. Haar werk is onderzoekend en richt zich vaak op de rol van de vrouw. Zij werkt enkel met analoog beeld.

Toegang: Gratis | deur open 18:00 uur

Wanneer?
9 september 2016 van 18.00 tot 00.00 uur
Organisator
DOOR Dordrecht
doordordrecht@gmail.com
Locatie:
Voorstraat Noord 142-144
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.