Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

[Spreiktεit]; een ode aan het woord

[Spreiktεit]; een ode aan het woord

Meesterverteller Willem de Ridder aan het woord in tuin Dordrechts Museum. Vrijdagavond 9 september, 21.30 uur.

In het najaar organiseert het Dordrechts Museum samen met stichting Urban Explorers [spreiktεit]: een reeks avonden waarin een ode wordt gebracht aan het woord. Voor iedere avond wordt een begenadigd verteller uitgenodigd die op een bevlogen manier het publiek meevoert in een verhaal. Niets is heerlijker dan het luisteren naar een echte verteller. De tijd lijkt stil te staan en men heeft geen idee meer waar men is. Op vrijdagavond 9 september vindt de aftrap plaats met Willem de Ridder, meesterverteller van oeroude sprookjes, sages, mythes, donderpreken, leugens, horror-, tover- en levensverhalen.

Willem de Ridder
Willem de Ridder vertelt prachtig, zoals het hoort en eeuwenlang is gedaan. Een meesterverteller die het ambacht op de klassieke manier beoefent. De magie van zijn vertellingen zit hem in de overdonderende schijn van moeiteloosheid waarmee De Ridder zijn verhalen presenteert. Als iemand zijn luisteraars op eigenzinnige, humorvolle en onnavolgbare wijze meeneemt in een woordenstorm, is De Ridder het. Om na afloop zijn toehoorders beduusd en ontdaan van ieder tijdsbesef achter te laten. Op 9 september vertelt Willem de Ridder een verhaal over de Beeldenstorm en het sprookje De trouwe Johannes.

Beeldenstroom <> Woordenstorm
[spreiktεit] vindt plaats in de tuin van het Dordrechts Museum, onder de eeuwenoude platanen, zonder microfoon of enige andere technische ondersteuning. Bij slecht weer wordt het programma verplaatst naar het auditorium. De serie vertelkunstavonden wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van Beeldenstroom <> Woordenstorm, een stedelijk festival waarbij Dordrecht belangrijke historische momenten viert met haar bewoners en bezoekers.

[spreiktεit] met Willem de Ridder start om 21.30 uur. De tuin is open vanaf 21.00 uur. De entree bedraagt € 5,-. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.dordrechtsmuseum.nl en op de avond zelf bij de ingang van museumrestaurant Art & Dining.

Wanneer?
9 september 2016 van 21.30 tot 00.00 uur
Organisator
Dordts Museum
+31 (0)78 770 5320
e.kara@dordrecht.nl
Locatie:
Nieuwe Haven 30
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.