Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Week van de Democratie

Week van de Democratie

In de maand september zal de gemeenteraad opnieuw een 'Week van de Democratie' organiseren. De gemeenteraad zal op 10 september (de Dag van de Democratie) onder meer ideeën ophalen uit verschillende wijken.

Tussen 31 augustus en 10 september plaatst de gemeenteraad in zes wijken ideeënbussen waar wijkbewoners hun 'Idee voor de raad' in kunnen doen. Dit jaar staan de bussen in Dubbeldam, Nieuw Krispijn, Centrum, Reeland, Stadspolders en De Staart. Vorig jaar stonden de bussen in de andere wijken. Op 10 september kunnen raadsleden de ideeën adopteren via een openbare veiling in de Raadzaal van het Stadhuis (vanaf 12.00 uur). Het Stadhuis is die dag ook geopend in verband met Open Monumentendag.

Scholen uit de zes wijken zijn evenals vorig jaar uitgenodigd om het Democracity-spel van Prodemos te spelen op het Stadhuis. Leerlingen uit de hoogste klassen van de basisschool doen met dit spel ervaring op over hoe de lokale democratie werkt.

Daarnaast wordt in september de cursus 'Gemeenteraad, is dat wat voor mij?' gegeven. Inwoners kunnen zich hiervoor in juni opgeven. Een grote groep Dordtenaren heeft al aangegeven mee te doen aan deze cursus.

Wanneer?
Van 31 augustus 2016 00.00 uur tot 10 september 2016 00.00 uur
Organisator
Gemeente
Locatie:
Dordrecht
Gerelateerde wijken:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.