Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Verkooplokaal Mak brengt food event tijdens open monumentendagen

Verkooplokaal Mak brengt food event tijdens open monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 10 en zondag 11 september opent Verkoop Lokaal Mak haar deuren met een mooi food event. Het gebouw is jarenlang bekend als veilinglokaal van veilinghuis A. Mak. Tijdens de twee open monumentendagen kunt u in dit karaktervolle pand genieten van diverse lekkernijen.

In 1900 besloten Anton en S.J. Mak van Waay het veilinghuis, zoals dat in de 80-er jaren was gebouwd, om te bouwen tot een Gesammtkunstwerk met multifunctionele ruimtes en inrichting. In 1901 realiseerden zij dit met architect Henk Reus. Aansluitend aan dit idee opent Mak opnieuw haar deuren. Zij willen het Verkoop Lokaal Mak presenteren en haken daarmee in op het idee waarmee de gebroeders Mak van Waay in 1901 het huidige pand lieten bouwen. Een multifunctioneel gebouw in het centrum van Dordt, waar afhankelijk van vraag een aanbod ruimtes beschikbaar waren. Naast veilingen waren er culturele manifestaties, partijen, diners, exposities en toneel- en poppenvoorstellingen.

Tijdens de open monumentendagen opent Mak weer haar deuren in die geest met een Food Event. U kunt terecht voor uw dagelijkse inkopen, maar ook even neerstrijken voor een goede kop koffie van de De Stadsbranderij Dordrecht of thee met patisserie, chocolade of ijs van Arthur Tuytel. Voor de liefhebbers van hartig is er een glas wijn van Wijnhuis Nr. 167 of regionaal gebrouwen bier van Ramses met mooie ambachtelijke kaas van Booij kaasmakers uit Streefkerk en lekker brood van Jordy’s Bakery. Mak hoopt u allen weer te mogen ontvangen en bij te praten, maar vooral om u deelgenoot te maken van het “nieuwe oude Mak” de plaats waar men elkaar ontmoette en ontmoet.

Zie voor meer informatie op www.makveilingen.nl/


Wanneer?
Van 10 september 2016 10.00 uur tot 11 september 2016 17.00 uur
Organisator
verkooplokaal Mak
Locatie:
Visstraat 25
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.