Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing door Dos Winkel

Lezing door Dos Winkel

Op donderdagavond 15 september komt oceaan beschermer Dos Winkel zijn indrukwekkende verhaal vertellen aan de hand van foto’s van de oceaan. Bij deze lezing wordt een 100% plantaardige maaltijd geserveerd.

Het fotografenechtpaar Dos en Bertie Winkel trekt al 44 jaar over de hele wereld op zoek naar bijzondere natuur, zowel onder- als bovenwater. Tijdens hun meer dan 120 verre reizen, hebben zij alles op de gevoelige plaat vastgelegd. Van hun werk zijn talrijke boeken kalenders en ansichtkaarten gemaakt. Hun werk wordt tentoongesteld in musea en kunstgaleries over de hele wereld.

Dos heeft als onderwaterfotograaf in ruim 30 jaar de onderwaterwereld als gevolg van overbevissing, vervuiling en verzuring van de oceaan, zo hard achteruit zien gaan, dat hij in 2006 besloot met zijn werk als orthopedisch fysiotherapeut en geneeskundige te stoppen, om zich volledig aan de bescherming van de oceaan te gaan wijden. Dit heeft geresulteerd in drie nieuwe boeken: “Wat is er mis met vis en visolie?”, “De Huilende Zee” en – zeer recent, “Het ALFABET van de ZEE”, een boek voor kinderen van 10 – 100 jaar. Ook was hij te zien in de NCRV-documentaire Zing, Vecht, Huil. Dos is tevens oprichter van de Sea First Foundation (SFF), een NGO die zich inzet voor het behoud van al het leven in de oceaan.

Tijdens deze lezing “bezingt” Dos de schoonheid van de onderwaterwereld zoals die was en voor een deel nog is. Daarna komen de bedreigingen van de oceaan aan bod, om te eindigen met de oplossingen voor die bedreigingen. Wat kunnen wij als consument bijdragen aan een gezondere oceaan met gezondere bewoners?

De avond bestaat uit een lezing met een 3 gangen menu gemaakt met recepten geïnspireerd op de zee. Zeewier, ook wel de groente van de zee genoemd, zal in alle gerechten verwerkt zijn. Plantaardig eten is gezond en super lekker.

Geef je nu op via info@daantjefoodanddrinks.nl Kosten voor de lezing met het 3 gangenmenu is €22,50 excl drankjes. 

Wanneer?
15 september 2016 van 18.30 tot 21.30 uur
Organisator
Daantje Food & Drinks
Locatie:
Nieuwstraat 25
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.