Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Vrijwilligerscafé met thema vrijwilligersverzekering

Vrijwilligerscafé met thema vrijwilligersverzekering

Tijdens uw vrijwilligerswerk een stapel borden laten vallen? Deuk in uw auto, tas gestolen, been gebroken? ’t Kan iedereen overkomen, maar wie gaat dat betalen? In het Vrijwilligerscafé Drechtsteden van donderdag 15 september 2016 zal de heer Erwin Konijn, verzekeringsexpert bij Raetsheren van Orden, om 17.15 uur een presentatie houden over de (on)mogelijkheden van de vrijwilligersverzekering. Om 16:45 uur is de inloop open en de toegang is gratis.

De Vrijwilligersverzekering
De gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht hebben een verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers in de Drechtsteden. Als vrijwilligers in een situatie komen dat de eigen verzekering niet toereikend is, kunnen zij gebruik maken van de collectieve verzekering die de gemeentes afgesloten hebben bij Raetsheren van Orden. Alle vrijwilligers zijn verzekerd tegen de gevolgen van ongevallen en voor aansprakelijkheid.

Schade declareren via het SSKW
Als een vrijwilliger een schade wil declareren kan deze een schadeformulier downloaden van de website www.sskw.nl en naar het SSKW mailen of opsturen. Vervolgens checkt het SSKW de gegevens bij de vrijwilligersorganisatie. Op deze wijze wordt gecontroleerd of het terecht is dat een claim wordt ingediend. Daarna gaat de claim digitaal door naar Raetsheren van Orden. De schade wordt door deze verzekeraar rechtstreeks met de benadeelde afgewikkeld en de gemeente krijgt vervolgens bericht hoe de claim is afgehandeld.

Vragen
Alle informatie vindt men in de folder Vrijwilligersverzekering Drechtsteden, die o.a. op de website van de gemeentes en het SSKW staat. Voor alle vrijwilligers en bestuursleden van vrijwilligersorganisaties, die vragen hebben of meer willen weten over deze verzekering en de  declaratiemogelijkheden, heeft het Vrijwilligerscafé verzekeringsexpert Erwin Konijn uitgenodigd. Hij zal een en ander vertellen over de Vrijwilligersverzekering en vragen beantwoorden. Daarna is er tot half zeven gelegenheid om na te praten en ervaringen uit te wisselen.

Verdere informatie
Het café wordt gehouden bij het SSKW/Vrijwilligershuis aan de Spuiweg 93 te Dordrecht. Geïnteresseerden wordt verzocht zich aan te melden via www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl .

Wanneer?
15 september 2016 van 16.45 tot 00.00 uur
Organisator
SSKW
Locatie:
Spuiweg 93
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.