Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing over wensouders in bibliotheek

Lezing over wensouders in bibliotheek

Op dinsdag 20 september staat de Blauwe Kamer in de Centrale Bibliotheek Dordrecht in het teken van alle niet traditionele vormen van ouderschap voor mensen met een kinderwens. Donorschap, co-ouderschap, draagmoederschap, adoptie en pleegouderschap. In Nederland zijn er vele mogelijkheden en helpt de stichting Meer dan Gewenst, wensouders door op te komen voor de belangen van roze ouders en wensouders. Hoewel de stichting zich richt op Holebi’s (homo’s, lesbo’s en biseksuelen) weten ook steeds meer alleenstaande hetero’s de weg naar de stichting te vinden. 

Zo ook de 35-jarige Dordtse Emmy Rijsdijk die in 2013 voor het eerst een voorlichtingsmiddag in Amsterdam bezocht en via de website van Meer dan Gewenst in contact kwam met twee homoseksuele wensvaders uit eigen stad. In maart 2016 werden zij de trotse ouders van Sofia. In een persoonlijk verhaal over haar zoektocht vertelt Emmy hoe zoiets kan gaan.  Over daten met homo’s, opmerkelijke vragen van nieuwsgierige omstanders en het gezamenlijk opstellen van een ouderschapsplan. Maar ook over het loslaten van conventies en verwachtingen en het volgen van je hart.

Naast haar persoonlijke verhaal is er deze avond ook aandacht voor de feitelijke achtergronden van niet traditioneel ouderschap. Zoals de verschillen tussen Europese landen als het gaat om de tolerantie van homoseksuelen, de juridische aspecten waar wensouders rekening mee dienen te houden en de uitkomsten van wereldwijd wetenschappelijke onderzoek naar het welzijn van kinderen die opgroeien in roze gezinnen.

De avond is bedoeld voor iedereen die zich wil oriënteren op het vormgeven van een eigen kinderwens maar ook voor niet-traditionele ouders die behoefte voelen om gelijkgezinde stadsgenoten te ontmoeten.

Praktische informatie
De lezing start om 19.30 uur.
De toegang is gratis, wel graag aanmelden via de website van de bibliotheek.

Wanneer?
20 september 2016 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
De Bibliotheek AanZet
Locatie:
Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.