Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Alzheimer Café met Henri Klein Hesseling en DOOR Visser en band

Alzheimer Café met Henri Klein Hesseling en DOOR Visser en band

Alzheimer Nederland Afd. Dordrecht e.o., Alblasserwaard en Vijfheerenlanden houdt op maandagavond 17 oktober een ontmoetingsavond in samenwerking met Het Parkhuis.

De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 en eindigt ca. 21.30 uur. De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd. De stand van Alzheimer Nederland is op elke bijeenkomst aanwezig voor het verkrijgen van mondelinge informatie, info-materiaal en boeken die er toe doen, die u gratis kunt lenen.

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en de nog altijd heersende taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden, professionals en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten en beroepskachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

Gezondheidszorgpsycholoog Peter Haex, werkzaam in Het Parkhuis, vaste gespreksleider in het Alzheimer Café interviewt Henri Klein Hesseling. Henri heeft in zijn carrière als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en Verpleegkundig Consulent o.a. een langdurige ervaring opgebouwd in het begeleiden van zowel patiënten met FTD als hun familieleden. Ook maakte hij in die periode deel uit van de FTD-Expertgroep, een laagdrempelige vraagbaak voor professionals. Nog te vaak wordt veel te laat onderkend dat jonge mensen niet altijd overspannen zijn of erger, maar lijden aan een vorm van dementie, o.a. FTD.

Het muzikale tussenspel wordt geleverd door "DOOR Visser en band".

Voor informatie, voorlichting, lezingen, aanmelding als vrijwilliger in de regio: Alzheimer Nederland Afd. Dordrecht e.o., Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, Irma C. van Milt-Bethlehem 078-618 02 89  -  miltbeth@hetnet.nl

Wanneer?
17 oktober 2016 van 19.00 tot 21.30 uur
Organisator
Alzheimer Nederland Afd. Dordrecht e.o.
078 622 00 00
info@hetparkhuis.nl
Locatie:
Haaswijkweg Oost 69a
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.