Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Opening Voedselruilkast bij LETS Ruilwinkel

Opening Voedselruilkast bij LETS Ruilwinkel

Er komt een nieuwe tak bij in het ruilen bij LETS Ruilwinkel aan het Heijeplein in Dordrecht. Op donderdag 20 oktober a.s. om 14:00 uur wordt de nieuwe voedselruilkast geopend en vanaf dat moment kan er ook voedsel worden geruild bij de LETS. Als mensen spullen in hun voorraadkast hebben waarvan ze denken: “hmm, dat gebruik ik voorlopig niet.” Dan kan men dit meebrengen naar de ruilwinkel en dit ter plekke ruilen. Het gaat dan om “Gelijk oversteken”, Dat wil zeggen dat je ruilt tegen iets wat ongeveer gelijk in waarde is. De voedselruil valt niet onder het puntensysteem van de winkel. Je hoeft dus ook geen ingeschreven lid/deelnemer van de LETS te zijn.

Blik op de Plank
Voor de voedselruil is de LETS Ruilwinkel een samenwerking aangegaan met het al bekende project “Blik op de Plank” wat draait in de Prinsemarij en de Koloriet. “Uit verkennende gesprekken tussen de Ruilwinkel en Blik op de Plank bleek dat er een prima basis was om dit samen te gaan doen. Een goede reden was dat de Ruilwinkel ruimere openingstijden heeft om klanten te laten ruilen dan de huidige Blik op de Plank locaties. Bovendien is ruilen inmiddels al zo’n 6 jaar ons ding. Wij zien deze samenwerking en ruilservice voor conserven en  verpakt voedsel als een prima aanvulling op onze artikelenruil voor mensen in Dordrecht.” Aldus Frank Horemans, coördinator van LETS Ruilwinkel.

Levensmiddelenkast
Er komt bij de uitgiftebalie in LETS Ruilwinkel een aparte kast voor de levensmiddelen. In de kast komen blikken, pakken, potten en zakken. Dus allerlei verpakte spullen/gecon-serveerd eten, dus geen bederfelijke waren als brood, groente en vlees. Ook cosmetica: tandpasta, zeep, smeersels en geurtjes kunnen worden geruild. De kast wordt beheerd door vrijwilligers die je ook kunnen helpen met ruilen. Zij letten erop dat de ruil gelijkwaardig verloopt. Dan blijft de kast ook goed gevuld en leuk voor de klanten.

Wie en hoe?
Iedereen die verpakt voedsel wil ruilen (schenken mag natuurlijk ook) kan hieraan meedoen. Je hebt: geen LETS deelnemerspas nodig, alle Dordtse burgers kunnen dus meedoen. Blikken of pakken die nog minimaal 3 maanden hebben tot de houdbaarheidsdatum.

LETS Ruilwinkel is open op maandag t/m vrijdag van 12:30-16:30 uur.

Wanneer?
20 oktober 2016 van 14.00 tot 00.00 uur
Organisator
LETS ruilwinkel
078-7370174
letsdordrecht@gmail.com
Locatie:
J.J.A. Goeverneurstraat 98
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.