Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatiemarkt: Hoe kan ik vluchtelingen helpen?

Informatiemarkt: Hoe kan ik vluchtelingen helpen?

“Hoe moeten vluchtelingen ooit deel uitmaken van de maatschappij, als niemand hen leert wat hun rol daarin is en kan zijn?” vraagt Joost zich af. "Ik vind het erg mooi dat ik hieraan een steentje bij kan dragen." Joost is één van de vrijwilligers van VluchtelingenWerk. Samen met zijn collega’s helpt hij vluchtelingen om hun draai te vinden in de Nederlandse maatschappij.

VluchtelingenWerk is een vrijwilligersorganisatie die begeleiding biedt aan vluchtelingen in Dordrecht om hen te helpen een nieuw bestaan op te bouwen. Dit doet de organisatie met een aantal reguliere vrijwilligersfuncties die gericht zijn op huisvesting, maatschappelijke begeleiding en juridische begeleiding.

De informatiemarkt is er voor mensen die graag een steentje willen bijdragen, maar niet precies weten hoe ze daar invulling aan kunnen geven. VluchtelingenWerk en de samenwerkende kerken zijn op zoek naar vrijwilligers die zich op verschillende gebieden willen inzetten om vluchtelingen in onze stad te helpen bij integratie en participatie. Dit kan uiteenlopen van samen formulieren invullen tot en met het geven van verkeerslessen. De beschikbaarheid kan verschillen van één uur per maand tot één dagdeel per week, afhankelijk van uw mogelijkheden.

Tijdens de informatiemarkt zal VluchtelingenWerk de nieuwe mogelijkheden voor vrijwilligerswerk introduceren waar de bezoekers een keuze uit kunnen maken. Wilt u zich ook inzetten voor vluchtelingen in uw stad? Kom dan naar deze informatiemarkt. U bent vanaf 18:30 uur welkom voor een maaltijd. Om 19:30 uur begint het programma. Wilt u op deze avond mee-eten?
Graag bij voorkeur voor 26 november aanmelden via vrijwilligersdordrecht@gmail.com. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Mail dan naar wervingzhz@vluchtelingenwerk.nl

Praktische informatie
Tijd en datum: 29 november 2016, 18:30 – 21:00 uur
Locatie: De Open Hof, Herschelstraat 27
Voor wie: Iedereen die zich wil inzetten voor vluchtelingen
Toegang: Gratis

Wanneer?
29 november 2016 van 18.30 tot 21.00 uur
Organisator
VluchtelingenWerk en samenwerkende kerken
vrijwilligersdordrecht@gmail.com
Locatie:
De Open Hof, Herschelstraat 27
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.