Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Workshop Starry Night over Dordrecht (6 - 12 jaar)

Workshop Starry Night over Dordrecht (6 - 12 jaar)

Workshops Vincent Van Gogh bij ToBe Kunst & Design
140 jaar geleden woonde Vincent van Gogh (1853-1890)van januari tot en met april in Dordrecht. Vincent werkte in die tijd bij boekhandel Blussé en Van Braam aan het Scheffersplein. Hij schreef in zijn brieven aan zijn broer Theo dat hij in deze periode graag door de historische binnenstad wandelde en diverse kerken en het Dordrechts museum bezocht.

Op uitnodiging van de initiatiefgroep van Vincent Van Gogh in Dordrecht, wordt er een aantal bijzondere activiteiten in Dordrecht georganiseerd, waaronder workshops bij ToBe Kunst & Design.Leer schilderen zoals Vincent van Gogh en maak een nachtelijk schilderij over hem en de oude stad Dordrecht. Je komt erachter hoe hij mengde, schilderde en welke technieken hij gebruikte.

Je krijgt aan de hand van voorbeelden, filmpjes en een verhaal een kijkje in het leven van Vincent van Gogh en zijn carrière als schilder. Zie je al voor je hoe hij in Dordrecht heeft geleefd? Dan is het tijd om zelf de kwast erbij te pakken.

Op een donker geschilderd doek maak je een sterrenschilderij dat je na afloop mee naar huis mag nemen. Is hij van een ‘echte Van Gogh’ te onderscheiden?

Kruip in de huid van Van Gogh en schilder mee onder leiding van Diana van Hal en Helen Hietbrink.
Prijs € 15,00 p.p. Inschrijven via de website

Wanneer?
3 februari 2017 van 15.00 tot 17.00 uur
Organisator
ToBe
Locatie:
Energiehuis, Noordendijk 148
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.