Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

De Computerclub; cursus voor kinderen van 8 tot 12 jaar

Vanaf 8 februari is er 14 x op woensdagmiddag de Computerclub voor voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Deze cursus vindt plaats bij het Atelier BreekBeeld - Binnen Walevest 42.

De Computerclub heeft elke woensdagmiddag weer wat bijzonders: apparaten aan het werk zetten, een spelletje programmeren, tekenen op de computer, foto's en video bewerken, geluid en muziek maken, een eenvoudige website maken, een document vormgeven, bekijken wat een Minecraft server is, leren wat je met een minicomputer zoals de Raspberry Pi kunt doen ....

Kinderen van 8 tot (ongeveer) 12 jaar zetten in het Atelier spelenderwijs een aantal stappen in wat in het Engels zo mooi 'Computational Thinking' heet: de vaardigheid een probleem op te lossen door creatief te denken over het inzetten van digitale instrumenten. Computerachtig denken met praktische middelen dus.

Docent en beeldend kunstenaar Henny van Ham heeft meer dan 15 jaar ervaring in het lesgeven in creatieve vakken aan kinderen, jongeren en volwassenen in Nederland en Frankrijk.

Wanneer?
8 februari 2017 van 13.30 tot 15.15 uur
Organisator
Atelier Breekbeeld
info@decomputerclub.nl
Locatie:
Atelier Breekbeeld - Binnen Walvest 42
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.