Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Schrijfactie Amnesty International Dordrecht

Schrijfactie Amnesty International Dordrecht

De vrijwilligers van Amnesty International Dordrecht organiseren vandaag een schrijfavond. Vanavond kun je tussen 19.30 en 21.30 uur, brieven schrijven voor mensen die onrecht wordt aangedaan bij DOOR, Voorstraat 142-144.

Hart onder de riem steken
Hoe werkt dat brieven schrijven? Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er zijn voorbeeldbrieven, meestal in het Engels. Deze vormen een oproep aan de betreffende regeringen, ambassades of koningshuizen om het Internationaal Verdrag van de Mensenrechten (UVRM) na te leven. Ook kun je een groetenkaartje schrijven aan een activist om hem of haar een 'hart onder de riem te steken'.

Vrijgelaten
In één op de drie gevallen verbetert de situatie van degenen voor wie we schrijven. Zoals die van klokkenluider Chelsea Manning, die eind 2013 tot 35 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld voor het lekken van geheime informatie. Amnesty voert al jaren actie voor haar, onder meer tijdens de Schrijfmarathon van 2014. In januari verleende voormalig president Obama haar gratie. Manning zal op 17 mei a.s. vrijkomen. Dáár doen we het voor, dus doe mee!

Je kunt je aanmelden via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht (onder 'evenementen'). En je kunt gewoon binnenlopen en meedoen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor slechts een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.

Wanneer?
9 februari 2017 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
Amnesty International Dordrecht
Locatie:
DOOR, Voorstraat 142-144
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.