Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

De Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht e.o.zingt de vespers

De Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht e.o.zingt de vespers

De Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht e.o. is een oecumenische en gemengde schola cantorum, die als doel heeft het erfgoed van het gregoriaans te bewaren en uit te dragen. Al 32 jaar lang heeft de Interkerkelijke Schola Cantorum zich toegelegd op het bidden / zingen van het getijdengebed, voornamelijk Vespers. Op 12 februari doet ze dat in de Oud Katholieke kerk van Dordrecht.

De oorsprong van het getijdengebed ligt in het dagelijkse gebed, zoals de joden dat al kenden. Het getijdengebed is een antwoord op de vraag van Jezus Christus aan zijn leerlingen om zonder ophouden te bidden (1 Tessalonicenzen 5, 17). Het heeft vanaf de vroege christenen een evolutie doorgemaakt. Het wordt nog steeds gebeden in abdijen en kloostergemeenschappen over de hele wereld.
De getijden vinden plaats in de vroege morgen / nacht (nachtwake of Metten), het begin van de dag (Lauden), overdag (Priem, Terts, Sekst en Noon), het begin van de avond (Vespers) en voor het slapengaan (dagsluiting of Completen).

In het hart van het getijdengebed staan de gezongen psalmen. Hoe oud ze ook zijn, ze bezingen vreugde en verdriet, goed en kwaad, wanhoop en vertrouwen van mensen van alle tijden en plaatsen. Door alles heen is er het geloof in God.

Wanneer?
12 februari 2017 van 16.30 tot 00.00 uur
Organisator
Oud Katholieke Kerk
06 - 22 30 28 28
pastoor@dordrecht.okkn.nl
Locatie:
Voorstraat 120
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.