Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Films van Gogh in the Movies

Films van Gogh in the Movies

Van Gogh
Fr 1991. Biopic van Maurice Pialat. Met o.a. Jacques Dutronc, Alexandra London, Gérard Séty, Corinne Bourdon en Elsa Zylbertsein.
De film vertoont de laatste maanden uit het leven van een gekweld, geestelijk onevenwichtig mens. Pialat probeert door te dringen tot Van Gogh`s innerlijke aan de hand van zijn verhouding tot anderen, zoals dokter Cachet en zijn zestienjarige dochter, zijn broer Theo en  zijn hospita. Het is een diepgaande, levendige film waarin scenarioschrijver en regisseur Pialat (zelf begonnen als schilder) een heel eigen visie geeft op het leven van de geniale kunstenaar. Jacques Dutronc als Vincent speelt de rol van zijn leven. Met minimale middelen laat hij ons de twijfel en angst, maar ook de vrolijkheid en dadendrang van Van Gogh voelen.
Vertoningen op Vr 10 febr 19.15 uur +  Zo 12 febr 12.00 uur

Vincent en Theo
VK/Fr 1990. Biopic van Robert Altman. Met o.a. Tim Roth, Paul Rhys, Johanna Tersteege en Adrian Brine,
Het levensverhaal van onze nationale schilder Vincent van Gogh, vanaf het moment waarop hij zich aan de kunst wijdt tot aan zijn vroege dood. Centraal staat de relatie met zijn broer Theo. Een prima scenario prachtig verbeeldt door beide hoofdrolspelers Tim Roth en Paul Rhys en cameraman Jean Lepine. Meesterregisseur Robert Altman smeedt het aaneen tot een hecht en groots geheel.
Vertoningen op Za 11 febr 16.30 uur +  Zo 12 febr 19.15 uur

Het (kortingstarief) per film is 8,50 euro. Een Marathonticket voor beide films kost 15 euro. Strippenkaart is geldig, Cinevillepas niet.  Online te boeken of telefonisch te reserveren.

Wanneer?
Van 10 februari 2017 00.00 uur tot 12 februari 2017 00.00 uur
Organisator
The Movies
078-7200777
info@themoviesdordrecht.nl
Locatie:
Nieuwstraat 60-62
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.