Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Koningin Máxima opent tentoonstelling

Koningin Máxima opent tentoonstelling

Koningin Máxima opent 18 februari de tentoonstelling 'Een koninklijk Paradijs' van Aert Schouman en de verbeelding van de natuur in het Dordrechts Museum.

Het Dordrechts Museum bestaat dit jaar 175 jaar en is daarmee één van de oudste stedelijke musea van ons land. Het jubileum wordt gevierd met een groots overzicht van het werk van Aert Schouman (1710-1792) uit Dordrecht. Een hoogtepunt in het oeuvre van Schouman vormt de opdracht van Prins Willem V voor een kamerbeschildering in het nieuwe Stadhouderlijk Kwartier, die later in Paleis Huis ten Bosch werd geplaatst.

Deze vijf grote behangsels zijn onlangs gerestaureerd en tijdens de tentoonstelling eenmalig te zien. Na afloop van de expositie worden ze na renovatie van Paleis Huis ten Bosch teruggeplaatst in dit toekomstige woonpaleis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Samenwerking
Naast de behangsels uit Paleis Huis ten Bosch is er meer vorstelijke kunst te bewonderen in 'Een Koninklijk paradijs'. De expositie komt dan ook mede tot stand dankzij de inbreng van de Koninklijke Verzamelingen Den Haag. Andere samenwerkingspartners zijn het RKD - Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Vogelbescherming Nederland, Rijksmuseum Twenthe en tal van museale en particuliere bruikleengevers in binnen- en buitenland.

Wanneer?
18 februari 2017 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
Dordrechts museum
(0)78 770 8708
info@dordrechtsmuseum.nl
Locatie:
Museumstraat 40
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.