Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Workshop Terug in de tijd van Van Gogh (7 - 12 jaar)

Workshop Terug in de tijd van Van Gogh (7 - 12 jaar)

Workshops Vincent Van Gogh bij ToBe Kunst & Design
140 jaar geleden woonde Vincent van Gogh (1853-1890)van januari tot en met april in Dordrecht. Vincent werkte in die tijd bij boekhandel Blussé en Van Braam aan het Scheffersplein. Hij schreef in zijn brieven aan zijn broer Theo dat hij in deze periode graag door de historische binnenstad wandelde en diverse kerken en het Dordrechts museum bezocht.

Op uitnodiging van de initiatiefgroep van Vincent Van Gogh in Dordrecht, wordt er een aantal bijzondere activiteiten in Dordrecht georganiseerd, waaronder workshops bij ToBe Kunst & Design.Leer schilderen zoals Vincent van Gogh en maak een nachtelijk schilderij over hem en de oude stad Dordrecht. Je komt erachter hoe hij mengde, schilderde en welke technieken hij gebruikte.

Van Gogh wandelde vaak door de binnenstad van Dordrecht. Kijk door zijn ogen om zelf een sterrennacht te schilderen.

Aan de hand van foto’s en woorden die Vincent aan zijn broer Theo stuurde, maken we met elkaar op wat hij zag als hij naar de sterrenhemel keek. Zou jij het ook zo omschrijven of zie je iets anders? Je mag dat laten zien! Je gebruikt je eigen fantasie om de nacht en al haar sterren te schilderen op een doek.

Kruip in de huid van Van Gogh en schilder mee onder leiding van Diana van Hal en Helen Hietbrink.
Prijs € 15,00 p.p. Inschrijven via de website

Wanneer?
1 april 2017 van 13.00 tot 15.00 uur
Organisator
ToBe
Locatie:
Energiehuis, Noordendijk 148
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.