Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Nationale Buitenlesdag

Nationale Buitenlesdag

Dinsdag 11 april 2017 is de Nationale Buitenlesdag! Op de Nationale Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk!

Aanmelden voor scholen
Meld je hier aan en ontvang gratis de Buitenlesbundel, vol met uitgewerkte lessen en lesideeën. Je doet als school al mee aan de Nationale Buitenlesdag als je minimaal één les aan één klas buiten geeft.

Buitenles
Vorig jaar toonde DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) aan dat zowel leerkrachten als leerlingen vaker buiten les willen. Volgens leerkrachten is de ideale verhouding voor leerlingen 75% binnenles en 25% buitenles. In werkelijkheid ligt de verhouding gemiddeld op 99,5% binnen en 0,5% buiten. Verder zou maar liefst tweederde van alle leerkrachten vaker buiten les willen geven. Het grootste knelpunt hierbij blijkt het gebrek aan buitenlesmateriaal.

Jantje Beton en IVN
Om scholen en leerkrachten hierbij te helpen, werken IVN en Jantje Beton, de partners achter de Nationale Buitenlesdag, samen met leerkrachten aan een Buitenlesbundel. Deelnemers aan de Nationale Buitenlesdag krijgen de bundel begin maart digitaal toegestuurd.

Wanneer?
11 april 2017 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
IVN en Jantje Beton
Locatie:
divers, hangt af van de scholen
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.