Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Het sacrament van de ziekenzalving

Het sacrament van de ziekenzalving

Elk jaar biedt de Theresia van Avila Parochie voor iedere geïnteresseerde een serie avonden aan ter verdieping van het geloof. Ze hebben externe deskundigen uitgenodigd om te komen spreken.  Aanmelden is niet nodig.

Tijd en locatie: 20.00 uur in de pastorie van de Antoniuskerk

Vandaag: Het sacrament van de ziekenzalving

- Spreker: pastor Rob Winkelhuis

- Toelichting: Eén van de zeven sacramenten van de Kerk is het sacrament van de ziekenzalving. De apostel Jacobus schrijft al over de zalving met olie in zijn brief (Jac. 5, 14) en Jezus refereert er volgens Lucas ook aan (Luc. 10, 34). Vele oudere katholieken kennen dit sacrament als het “laatste sacrament der stervenden”. Dit beeld doet tekort aan de rijkdom van dit sacrament, dat op ieder moment in het leven kan worden toegediend. Pastor Winkelhuis neemt ons mee op een verkenning van dit sacrament en legt ons uit dat de ziekenzalving veel méér is dan alleen een sacrament voor stervenden.

Wanneer?
26 april 2017 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Theresia van Avila-Parochie
Locatie:
Pastorie Antoniuskerk, Burg. de Raadtsingel 45
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.