Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bevrijdingsfestival Kunstmin

Bevrijdingsfestival Kunstmin

De show We Remember Elvis Presley is onderdeel van het Bevrijdingsfestival Kunstmin; vr 5 mei Rowwen Hèze , Huub Stapel e.a. in Pinkpop, Za 6 mei Into the Woods met o.a. Paul Groot en zo 7 mei We Rembember Elvis Presley.

Geniet na afloop van We Remember Elvis Presley op zondag 7 mei na van een bruisende Afterparty. Toon je Elvis moves, smul van een gratis mini Memphis burger en maak een Super Elvis selfie (SElvis) met één van de Elvis Tribute Artists. De party is inbegrepen in uw entreeticket.

Elvis leeft!
Veertig jaar na zijn overlijden spreekt zijn muziek nog altijd tot de verbeelding. In het nieuwe theaterspektakel  We remember Elvis Presley, brengen twee bekroonde Elvis-tribute-artists zondag 7 mei in Kunstmin zijn onverwoestbare repertoire tot leven. Een spetterende live-band en een spectaculaire lichtshow nemen je mee naar het rijk van the King of rock-’n roll. Dus trek je blue suede shoes aan en swing mee!

Elvis is onverslijtbaar
Geen artiest die meer tot de verbeelding spreekt dan Elvis Presley. Noem de Amerikaanse legende gerust de grondlegger van de hedendaagse popcultuur. Omdat hij zowel gospel, blues als popmuziek bracht, verbond Elvis jong en oud en blank en zwart. Hij was vernieuwend door een verleidelijke sexy swing in zijn shows te vlechten en  groeide met zijn kenmerkende kleding en kapsel uit tot een icoon: niet alleen in de muziek, maar ook op het witte doek. Want nadat Elvis succes kreeg als popheld kreeg hij dat ook als filmster. Het gevolg was dat hij het symbool werd van de Amerikaanse droom: hoe je het van arm straatschoffie tot miljonair kon brengen, met 600 miljoen verkochte platen. Dat Elvis na een turbulent leven al op 42-jarige leeftijd overleed, droeg bij aan de mythevorming rond The King.

Trouwe Fans
Het gevolg is dat hij wereldwijd nog altijd een trouwe schare fans heeft en dat zijn landgoed Graceland nog steeds een grote publiekstrekker is.  Veertig jaar na zijn dood blijkt ook zijn muziek onverminderd populair. Dat bewijst de spektakelshow ‘We remember Elvis Presley’ die nu naar de Nederlandse theaters komt.

Glimlach
Met begeleiding van een virtuoze band halen Ben Thompson en Pete Storm hun idool bij dit concert weer vertrouwd dichtbij. Zijn stem, zijn gebaren, zijn danspassen en zijn betoverende glimlach komen hier opnieuw tot leven. Pete Storm werd meerdere malen bekroond tot beste Elvis-imitator ter wereld en bracht zijn Elvis-act voor uitverkochte zalen in Japan, Australië, Noord-en Zuid-Amerika . Ook zijn collega Ben Thompson won talloze Elvis-competities. Hij trad op in Elvis-shows door heel  Europa en won de titel ‘Ultimate Elvis Tribute Artist’. ,,We bewonderen Elvis niet alleen als talentvolle zanger,  maar ook als veelzijdige persoonlijkheid’’, zegt Ben. ,,De dynamiek van zijn  karakter zie je in onze show terug.’’
Dat de hits van hun idool nog altijd populair zijn, hangt samen met de tijdloze thema’s die hij bezingt, meent Pete. ,,Eenzaamheid en de hunkering naar vrijheid en liefde zijn ook voor jongere generaties herkenbaar.’’ Daarom gaan volle zalen nog altijd uit hun dak bij bekende nummers als ‘Jailhouse Rock’,  ‘Ít’s now or never’ en ‘Heartbreak hotel’. Ook vertrouwde wereldhits als ‘Suspicious mind’ en ‘In the ghetto’ komen natuurlijk voorbij.
 
Zo  swingt het theaterconcert  van  Elvis’ energieke jaren vijftig  via zijn gepolijste vakmanschap uit de jaren zestig naar de glitter van zijn Las Vegas-fase in de jaren zeventig. Waarbij de makers in de lijn van The King zelf willen blijven. ,,Want ons uitganspunt is om hem respectvol te herinneren.’’

Elvisfans waren bij de Nederlandse première zo enthousiast dat ze keer op keer om een toegift vroegen. Ook  Ben Cramer zat met een bewonderende blik in de zaal. ,,Deze jongens zijn vaklui’’, reageerde de zanger na het concert. ,,Samen met hun ijzersterke band brengen ze alles in een lekker tempo. En het repertoire is onverslijtbaar, want van Elvis-hits krijg je nooit genoeg.’’

Meer informatie en kaartverkoop:  www.kunstmin.nl . En volg ons op Kunstmin Facebook en Twitter.

Wanneer?
Van 5 mei 2017 00.00 uur tot 7 mei 2017 00.00 uur
Organisator
Schouwburg Kunstmin
Locatie:
Sint Jorisweg 76
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.