Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Interactieve lezing door onderwijsprofessional Peter Thissen

Interactieve lezing door onderwijsprofessional Peter Thissen

De Afstemmings Quotiënt: onderwijs afstemmen op de omgeving
Interactieve lezing door onderwijsprofessional Peter Thissen in Onderwijsmuseum

IQ en EQ kennen we allemaal. Maar kent u ook de AQ, de ‘Afstemmings Quotiënt’? Waarschijnlijk niet. Toch wordt een betere afstemming op de wereld om ons heen steeds belangrijker. Zeker in het onderwijs. Tijdens de workshop ‘Afstemmings Quotiënt’ op maandag 15 mei in het Nationaal Onderwijsmuseum laat Peter Thissen u kennis maken met de mogelijkheden van de AQ.

Ruis
Kent u ze nog, de radio’s met een draaiknop waarmee u op het juiste radiostation kon afstemmen? Als de afstemming niet precies goed was, hoorde je alleen maar ruis. Peter Thissen: “Zo is het ook in het onderwijs. Als docent en leerling niet goed op elkaar zijn afgestemd, dan is er sprake van ruis. De docent weet dan niet meer precies wat leerlingen nodig hebben, hoe ze willen leren en hoe ze moeten worden bereikt. En de leerling raakt ongemotiveerd."

Golflengte
Tijdens de interactieve lezing 'Afstemmings Quotiënt' leert u af te stemmen op de golflengte van de leerling en te luisteren naar wat de leerling bezighoudt en bezield. Daardoor is het mogelijk om weer in contact te komen met leerlingen en hun wereld.

Peter Thissen
Peter Thissen (1954) is onderwijsprofessional en werkte ruim veertig jaar in het onderwijs als docent. Op maandagavond 15 mei krijgt u de gelegenheid om samen met Peter opnieuw te ervaren hoe het is om nieuwsgierig te zijn en de mogelijkheden van uzelf en de ander te ontdekken. En te leren waar onderwijs eigenlijk over zou moeten gaan.

Dagmenu in het Museumcafé
Voorafgaand aan de lezing kunt u een hapje mee-eten. Het dagmenu bestaat uit een wisselend hoofdgerecht met tafelwater of fris én koffie of thee na, voor slechts € 7,50 per persoon. Reserveren kan via het aanmeldformulier van de lezing.

De Afstemmings Quotiënt; onderwijs afstemmen op de omgeving
Interactieve lezing door Peter Thissen
Wanneer:  maandag 15 mei
Tijd:   18.45 uur Ontvangst met koffie en thee
      19.00 uur Aanvang lezing
      20.30 uur Gelegenheid tot discussie en vragen bij de borrel
      21.00 uur Afsluiting
Waar:   Nationaal Onderwijsmuseum, Burgemeester de Raadtsingel 97, Dordrecht
Kosten:  € 20,- (ex BTW)
Aanmelden:  via de website

Wanneer?
15 mei 2017 van 19.00 tot 21.00 uur
Organisator
Onderwijsmuseum
078 6326820
info@onderwijsmuseum.nl
Locatie:
Burgemeester de Raadtsingel 97
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.