Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Sunday Music Session in het Dolhuis

Sunday Music Session in het Dolhuis

Zondag 21 mei treden drie nieuwe Dordtse formaties op die hun debuut maken tijdens de Sunday Music Session in het Dolhuis in Dordrecht. Vanaf 14:30 uur betreden de formaties Emma & The Sweet Tones, Trio CD&E en The New Company het podium. De pauzes en hosting worden verzorgd door B&B DJ Collectief (Ben Korzelius en Berny Manspeaker) die écht vinyl draaien. De heerlijke catering met Indische hapjes is in handen van Rumah Munsel. De entreeprijs is vijf euro. Meer info op de website.

Emma & the Sweet Tones
Met het optreden in het Dolhuis op zondag 21 mei presenteert de nieuwe Dordtse formatie Emma & the Sweet Tones zich aan het grote publiek. De formatie is opgericht door zangeres en pianiste Emma Thwaite en bestaat verder uit DJ Ciggaar op bas, Wouter Helmens op gitaar/ backing vocals en Tree (Erik Bansberg) op percussie. Speciale gast is Peter Bansberg op vibrafoon.
Emma Thwaite schrijft haar eigen composities en teksten aangevuld met bijdragen van Wouter Helmens. Naast het eigen repertoire spelen zij prachtige covers van o.a. Nathalie Merchant en Madeleine Peyroux.
De muziek van Emma & the Sweet Tones laat zich moeilijk onder één noemer vangen; invloeden uit de jazz, blues, latin en rock zorgen voor een spannende mix van allerlei stijlen, waarin de ‘roots’ van de muzikanten goed tot uitdrukking komen. Dit zorgt, samen met het veelzijdige stemgeluid van Emma, voor eigenzinnige songs met verrassende arrangementen.

The New Company
Daarna staat de volgende debutant The New Company in de spotlights. The New Company bestaat uit een jonge vriendengroep Giorgo, Gerson, Jade en Joey. Zij verzorgen tijdens de Sunday Music Session het pauzeprogramma. Hun muziek zijn covers van ondermeer Coldplay, Selah Sue en the RHCP.

CD & E TRIO
Het CD & E Trio staat als derde band op het programma. Het trio bestaat uit Clemens Hoffman,piano en zang, Dennis Huijer, bas en Erik Bansberg op cajon. Dit trio speelt voornamelijk eigen composities geschreven door Clemens Hoffman, aangevuld met covers van The Beatles en Elton John.  Tijdens dit optreden spelen zij ook met een aantal gastmusici.

Programma:
14:30 uur zaal open : B&B DJ Collectief
15:30 uur Emma Thwaite & the Sweet Tones
16:45 uur The New Company
17:30 uur Trio CD&E
Hosting & pauzes : B&B DJ Collectief - muziek vanaf écht vinyl

Wanneer?
21 mei 2017 van 14.30 tot 00.00 uur
Organisator
Het Dolhuis
078-6133222
info@dolhuis.com
Locatie:
Dolhuisstraat 55
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.