Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Prikkende Wol bij Het KLEIN Toneel

Prikkende Wol bij Het KLEIN Toneel

Leerlingen uit groep 7 en 8 van Dordtse basisscholen spelen van 20 t/m 28 mei de voorstelling ‘Prikkende Wol’ bij Het KLEIN Toneel in Dordrecht. Samen met volwassen spelers van Het KLEIN Toneel brengen de leerlingen deze heerlijke familievoorstelling met veel humor op de planken.

Sinds oktober 2016 hebben de kinderen samen met docenten van Het KLEIN Toneel hard gewerkt aan de totstandkoming van de voorstelling. Het resultaat mag er zijn! ‘Prikkende Wol’ wordt met groot enthousiasme gespeeld door de leerlingen en volwassen spelers die zichzelf presenteren als Het KLEIN Toneel Junior.

In 'Prikkende Wol' houdt de zeer strenge juffrouw Schaap met harde hand haar lastige klas onder de duim. Op een dag vertelt de minister via school-tv dat alle kinderen voortaan een grijze wollen muts moeten dragen. Volgens de minister is dit goed voor de gelijkheid in het land en moet de muts een symbool voor daadkracht worden. Juffrouw Schaap vindt het een geweldig idee en wordt een nóg strengere, bijna gevaarlijke juf. Vanaf nu staat alles in het teken van grijze wol, breien en gehoorzamen, want anders…!

De kinderen doen braaf wat hen wordt opgedragen en gaan allemaal een grijze muts dragen. Behalve drie dwarsliggers die de actiegroep MIP oprichten: Muts Is Pruts.
Zij weigeren een muts te dragen. Maar zijn zij slim en moedig genoeg om aan dit slechte plan een einde te breien…?

De voorstelling ‘Prikkende Wol’ wordt in de periode 20 t/m 28 mei diverse malen opgevoerd in De Oude School en is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

De data:
Zaterdag 20 mei 16:00 uur
Zaterdag 20 mei 19:00 uur
Zondag   21 mei 14:00 uur
Zondag   21 mei 16:00 uur
Vrijdag    26 mei 19:00 uur
Zaterdag 27 mei 19:00 uur
Zondag   28 mei 14:00 uur

Kaartjes kosten € 9,- en zijn verkrijgbaar via de website.

Wanneer?
Van 20 mei 2017 00.00 uur tot 28 mei 2017 00.00 uur
Organisator
Het KLEIN Toneel
Locatie:
in De Oude School, Dubbelsteynlaan West 74 (Dubbeldam)
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.