Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatiebijeenkomst: Samen op weg naar Taizé (16 - 30 jaar)

Informatiebijeenkomst: Samen op weg naar Taizé (16 - 30 jaar)

De broeders van Taizé in Frankrijk roepen jongeren vanuit de hele wereld op om samen op weg te gaan. Zij vragen ons om te kijken naar de overeenkomsten in plaats van de verschillen tussen elkaar en onder christenen. Een aantal jongeren maakt van 5 tot en met 13 augustus 2017 een reis naar Taizé, die vanuit Dordrecht vertrekt. Voor deze reis is iedere jongere tussen de 16 en 30 jaar welkom. Ook jij, uit welke kerk je ook komt en met welk verhaal je ook meegaat!

“Een week in Taizé is een ervaring voor het leven!”, zo vertelt Erik Rovers (26) die helpt met het organiseren van de reis. “De week bestaat uit driemaal per dag een gebed, bijbelstudie en werk. Daarnaast is er uiteraard ook ruimte voor ontspanning en ontmoeting. De maaltijden zijn eenvoudig, maar voedzaam en bijna iedereen slaapt in een tent.”

Naar Taizé komen betekent uitgenodigd worden om te zoeken naar een verbondenheid met God door gemeenschappelijk gebed, zingen, stilte, persoonlijke bezinning en uitwisseling. Een verblijf in Taizé kan je helpen om een stap terug te nemen van je dagelijks leven, mensen uit heel de wereld te ontmoeten en na te denken over je inzet voor de kerk en de maatschappij.

Meer informatie over de reis
Op maandag 29 mei wordt om 20.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden in de pastorie van de Antoniusker. Meer informatie over de reis vind je op www.naartaize.nl. Inschrijven is mogelijk tot 14 juni 2017.

Wie zijn deze broeders van Taizé?
De gemeenschap van Taizé bevindt zich in de Bourgogne in Frankrijk en werd in 1940 opgericht door de Zwitser Roger Schutz. Al snel sloten een aantal jonge mannen zich bij hem aan en zij vormden het begin van de gemeenschap. In Taizé leven zowel katholieke als protestantse broeders. Zij wijden zich voornamelijk aan het gebed en geven bijbelstudies aan de jongeren. Jaarlijks komen honderdduizenden jongeren naar Taizé om in het ritme van de broeders te leven.

Wanneer?
29 mei 2017 van 20.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Antoniuskerk, Burgemeester de Raadtsingel 45
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.