Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Biobased Handelsmissie 2017

Biobased Handelsmissie 2017

Op donderdag 15 juni organiseren Cirkellab en Platform Duurzaam Dordrecht de Biobased Handelsmissie 2017 naar Bergen op Zoom. Samen met ondernemers, politici en onderwijsmedewerkers bezoeken de deelnemers innovatieve bedrijven om kennis en inspiratie uit te wisselen en verbindingen te leggen in nieuwe ontwikkelingen rond biobased economy.

De handelsmissie toont hoe bedrijven – Green Chemistry Campus, Croda, Eco-Point en Gebouw-T – serieus business maken van biobased economy en welke kansen er op dit vlak liggen voor uw bedrijf, gemeente of onderwijsinstelling. Bovendien gaan de gasten niet met lege handen naar huis!

Wat is biobased economy?
De biobased economy belooft enorme kansen voor de Nederlandse economie. In een biobased economy draait de economie op biomassa (levende natuur) als grondstof. Biomassa kan daarbij van gewassen afkomstig zijn die groeien op land of in zee, maar ook van reststromen uit de bosbouw, agro- en voedingsmiddelenindustrie of andere industriële sectoren. Denk bijvoorbeeld om toepassingen als een auto gemaakt van vlas, biobrandstof gebaseerd op frituurvet of plastics gemaakt uit suikerbiet. Een breed spectrum van energie, chemie, materialen en technologie.

Een uitdagend programma…
Tijdens deze handelsmissie krijgen deelnemers concrete biedingen om biobased vraagstukken verder op weg te helpen, handvatten rondom biobased toepassingen in de bouw, tips om belemmeringen weg te nemen rondom wet- en regelgeving bijvoorbeeld als het gaat om uitdagingen rondom de ‘afvalstatus’, inspiratie om biobased toepassingen door te voeren in de eigen bedrijfsvoering, inzicht in een startup die de eerste biologische inkt op de markt heeft gebracht en horen gasten het belang van samenwerking met een eindafnemer om innovatie te versnellen. We sluiten de dag af op een zeer inspirerende locatie; het splinternieuwe en duurzame gebouw van Stayokay Bergen Op Zoom middenin een ruim en groen bosterrein waar volop gelegenheid is om interessante contacten te leggen!

Meer informatie en aanmelden via www.cirkellab.nl. U kunt zich tot en met donderdag 8 juni aanmelden. Kaarten bedragen €75,- ex. btw. Er is plek voor 50 gasten.

Wanneer?
15 juni 2017 van 07.45 tot 18.00 uur
Organisator
Cirkellab en Platform Duurzaam Dordrecht
Locatie:
Vertrek vanaf Parkeerterrein Weeskinderendijk
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.