Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatiebijeenkomst voor taalvrijwilligers

Informatiebijeenkomst voor taalvrijwilligers

Taalvrijwilligers gezocht
Het Da Vinci College Educatie organiseert en begeleidt VVE Taalklassen voor ouders met kinderen op basisscholen in Dordrecht. Deze Taalklassen zijn bedoeld voor ouders die zelf moeite hebben met de Nederlandse taal en wiens kind een VVE-programma volgt. Op maandag 19 juni organiseert het Da Vinci College Educatie een informatiebijeenkomst voor vrijwilligers die willen helpen bij de Taalklassen.

Nederlands spreken en lezen
VVE staat voor Voorschoolse Vroegtijdige Educatie en wordt gegeven aan peuters en kleuters met een taalachterstand. Het is voor deze kinderen heel belangrijk dat ook hun ouders zich verder ontwikkelen op taalgebied en weten wat hun kind op school leert. Deelname aan een Taalklas geeft de ouders meer zelfvertrouwen in het spreken en lezen in het Nederlands. Ze leggen bovendien gemakkelijker contact met de leerkracht van hun kind.

Ouders in hun kracht zetten
De VVE Taalklassen zijn afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Voor het schooljaar 2017-2018 versterkt het Da Vinci College Educatie haar team graag met meerdere vrijwilligers die het leuk vinden ouders van VVE-kinderen les te geven, te begeleiden en in hun kracht te zetten. Een onderwijs- of welzijnsachtergrond is een vereiste. Het gaat om één dagdeel per week.

Informatiebijeenkomst voor taalvrijwilligers
Het Da Vinci College Educatie organiseert op maandag 19 juni een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde vrijwilligers. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur en vindt plaats aan de Karel Doormanweg 8 (tegenover het Shellstation). Ilse van Donkelaar (projectleider VVE Taalklassen) vertelt over alle ins en outs over het vrijwilligerswerk in een VVE Taalklas op een basisschool in Dordrecht. Gastspreker Elseline Knuttel, eigenaar van leesLETTERS, geeft een introductie over het samen lezen uit Nederlandse romans in eenvoudige taal.

Aanmelden
Wie wil deelnemen aan de informatiebijeenkomst kan zich aanmelden door een mail te sturen aan Ilse van Donkelaar: ivandonkelaar@davinci.nl. Wie interesse heeft taalvrijwilliger te worden, maar niet kan op 19 juni, wordt ook van harte uitgenodigd een mail te sturen naar Ilse.

Wanneer?
19 juni 2017 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
Ilse van Donkelaar
ivandonkelaar@davinci.nl
Locatie:
Da Vinci College Educatie, Karel Doormanweg 8
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.