Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Start tentoonstelling: Van het naadje en de kous

Start tentoonstelling: Van het naadje en de kous

Nieuwe tentoonstelling over textiel en handwerken in het onderwijs
Voor de één was het ‘gedoe met naald en draad, brei- en haaknaalden’ voor de ander het begin van een levenslange liefde: handwerken. Op 24 juni 2017 opent in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht ‘Van het naadje en de kous’, een tentoonstelling over handwerken, naaitechnieken en mode op school. Gedurende de looptijd van de tentoonstelling zijn er regelmatig speciale workshops in het museum, te beginnen op zaterdag 24 juni, de dag van de opening. Op 24 juni krijgt u bovendien 50% korting op de entreeprijs!

Haken, breien, stoppen, mazen, borduren …
Voor het eerst stelt het museum nu een overzichtstentoonstelling samen en biedt een kijkje in de rijke collectie in bezit van het museum, vergezeld van een grote hoeveelheid foto- en beeldmateriaal. De tentoonstelling biedt een overzicht van de vele prachtige (en soms wat minder goed gelukte) voorbeelden van wat er zoal op school, in het beroepsonderwijs en op modevakscholen niet alleen gehaakt en gebreid, maar ook wat er ontworpen, getekend en genaaid werd.

Sokjes en poppenjurkjes
Van het naadje en de kous toont een diversiteit aan mooie en sprekende voorbeelden van op school gemaakte ‘werkjes’. Van de eerste proeflapjes van een meisje van 6 jaar, sokjes en poppenjurkjes in het stijve witte breikatoen tot een grote variëteit aan stop-, maas- en merklappen. Met als hoogtepunt de ‘pronkrollen’: 11 meter lang schitterend borduurwerk met bijbehorende ontwerptekening. Daarnaast heel veel ontwerpen, schetsen en patronen van modevakschool ‘De Schans’.

Zelf aan de slag!
De tentoonstelling opent op zaterdag 24 juni. Op die dag vinden er in het museum gratis workshops plaats als voorproefje op de workshops die vanaf september op het programma staan. Tijdens de workshops gaat u onder leiding van een ervaren docent zelf aan de slag. Er zijn workshops voor (onder meer) naaien, breien, haken en borduren. Meer informatie over data en onderwerpen op www.onderwijsmuseum.nl.

Wanneer?
24 juni 2017 van 09.00 tot 17.00 uur
Organisator
Nationaal Onderwijs Museum
Locatie:
Nieuwe Haven 26
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.