Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Cycle for Hope - 7e Toertocht

Cycle for Hope - 7e Toertocht

Vandaag vindt de zevende editie van de Toertocht plaats in en rondom Dordrecht. De opbrengst van de tocht, die onderdeel is van het sponsorevenement Cycle for Hope, komt ten goede aan het werk van De Hoop. De Hoop helpt bij verslaving en psychische problemen. Deelnemers van de tocht kunnen dit jaar kiezen uit vier verschillende afstanden: 80, 120, 160 en 200 kilometer. Jongeren (16-24 jaar) die deelnemen aan de Toertocht ontvangen een gratis kaartje voor het concert van InSalvation op 23 juni in Dordrecht.

De Toertocht vindt plaats op de laatste dag van de Week van Hoop. De tochten zijn geschikt voor de fietser die een mooie tocht wil maken en tegelijkertijd van betekenis wil zijn voor de medemens. Michel van Rijswoud, projectleider van Cycle for Hope: ‘De tochten starten en eindigen in Dordrecht. Met de vier verschillende routes biedt de Toertocht voor ieder wat wils. Hiermee is deze dagtocht geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde fietser. Dat blijkt ook wel uit het leeftijdsverschil tussen de oudste en jongste deelnemer: Boaz van Dalen is met zijn 10 jaar de jongste deelnemer ooit. De oudste deelnemer, Bert Bartels, is 71 jaar oud.’

Finish met Rondje Nederland
De fietsers finishen tegelijk met de deelnemers aan Rondje Nederland, die dan 1200-1400 kilometer teamestafette achter de rug hebben in slechts 48 uur tijd. Afgelopen editie haalden de deelnemers van Cycle for Hope €400.000 euro op. Ook dit jaar wordt er weer op diverse manieren geld ingezameld door de deelnemers van de tochten, bijvoorbeeld door benefietdiners of concerten.

Cycle for Hope
De Toertocht maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope, dat nog twee sponsortochten omvat. Van 22 tot 24 juni wordt het Rondje Nederland gefietst. In oktober volgt de Mountainbike tocht (MTB-Marathon). Inschrijven voor de Toertocht en MTB-tocht is nog steeds mogelijk via www.cycleforhope.nl.

Wanneer?
24 juni 2017 van 00.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Provincialeweg 122
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.