Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Europa Kinderhulp ontvangt ruim honderd kinderen bij speeltuin Zeehavenkwartier

Europa Kinderhulp ontvangt ruim honderd kinderen bij speeltuin Zeehavenkwartier

DORDRECHT - Europa Kinderhulp, bekend van de jaarlijkse vakantiereizen voor kansarme, kwetsbare kinderen uit binnen- en buitenland, houdt woensdag 19 juli en woensdag 2 augustus a.s. een familiedag in speeltuin Zeehavenkwartier in Dordrecht. Daar worden die dagen zo’n 100 tot 200 mensen verwacht.

De kinderen, variërend in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, zijn op woensdag 19 juli afkomstig uit Hannover en op woensdag 2 augustus uit Berlijn, Nederland en Frankrijk. Ans Dekker, woordvoeder van de Stichting in Zuid-Holland, zegt voor het Zeehavenkwartier te hebben gekozen vanwege de enorme verscheidenheid aan attracties. ‘Speelapparaten, knutselen, zwemmen. Dit is voor onze kinderen en hun vakantieouders echt een geweldig dagje uit. De jaarlijkse familiedag is voor vakantieouders – gezinnen die zich belangeloos voor de kinderen inzetten – bovendien een mooie gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Vaak komen broertjes en zusjes of vriendjes en vriendinnetjes elkaar die dag weer tegen’.

Aan het evenement wordt ook deelgenomen door vrijwilligers van de stichting, afdeling Zuid-Holland. Zij zijn erbij om kinderen en vakantieouders indien nodig te begeleiden.

De familiedag in het Zeehavenkwartier begint om 9.45 uur en is om ongeveer 4 uur afgelopen.
Europa Kinderhulp biedt deze zomer aan zo’n 1100 kinderen een korte vakantie van ruim twee weken bij een Nederlands vakantiegezin. De organisatie, opgericht in 1961, werkt daarbij nauw samen met o.a. sociale diensten, het Leger des Heils en Humanitas.

Europa Kinderhulp is een vrijwilligersorganisatie (275 medewerkers) en kan in de uitvoering van haar activiteiten nog altijd nieuwe vakantieouders en medewerkers gebruiken. Meer informatie daarover kunt u vinden op de website: www.europakinderhulp.nl.

Wanneer?
2 augustus 2017 van 09.45 tot 16.00 uur
Organisator
Europa Kinderhulp
Locatie:
speeltuin Zeehavenkwartier, Sportlaan 17
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.