Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Film in de Tuin - Tulip Fever

Film in de Tuin - Tulip Fever

De 4e editie van Film in de Tuin is een coproductie van The Movies Dordrecht, Museumrestaurant Art & Dining en het Dordrechts Museum. Die prachtige tuin ligt aan de Museumstraat 40.

Vier (zwoele) vrijdagavonden met toonaangevende films, gezelligheid onder de majestueuze platanen en meer mogelijkheden voor een complete avond uit. Want vooraf kun je een lekkere cocktail drinken of een dinercombi doen in Art & Dining of The Movies. En nieuw dit jaar: bij slecht weer gaat het programma gewoon door in de zalen van The Movies.

Inloop va. 20.30 uur, start film 22:00 uur. Entree 7,50 euro. Stoel of kleedje meenemen. Combitickets Film + dagschotel 17,50 euro (met vroegboekkorting 15,50). Strandstoelen zijn ook te huur à 3,- euro. De films worden kort ingeleid.

Vrij 28 juli: Hell or High Water (2016)
Deze film staat in de Top 10 van 2016-17. Kreeg overwegend 5 sterren recensies en 4 Oscar-nominaties. Wanneer de broers Tanner en Toby hun ranch dreigen te verliezen vanwege een hypotheekschuld, beginnen ze aan een amateuristische reeks overvallen op filialen van diezelfde lokale bank. De zaak komt op het bureau terecht van de bijna gepensioneerde Texas Ranger Marcus (Jeff Bridges). Samen met zijn partner en vertrouwend op zijn ervaring wordt de achtervolging ingezet. Coole soundtrack met Americana volgens Nick Cave

Vrij 4 augustus: Sing Street (2015)
Een muzikale feel good comedy met veel iconische New Wave muziek uit de jaren '80. De film draait om de 15-jarige Conor, die het zwaar heeft met zijn ruzieënde ouders en zijn strenge nieuwe school. Totdat hij Raphina ontmoet en op slag verliefd is. Om indruk te maken vraagt hij haar of ze wil meespelen in de nieuwe muziekvideo van zijn band. Ze zegt ja..... maar er is helemaal geen band. Samen met vriend Darren gaat Conor aan het werk! Want hij wil iets groots van zijn leven te maken, het liefst samen met Raphina. Een klassiek coming-of-age verhaal wordt oprecht en aanstekelijk verteld, met muziek van o.a. Duran Duran, The Jam, The Cure, Hall & Oates.

Vrij 11 augustus: Tulip Fever (2017 voorpremière)
Justin Chadwick maakt een gepassioneerd kostuumdrama over ware liefde tegen het decor van het 17e eeuwse Amsterdam. De wereld is gek van tulpenbollen en de tulpenhandelaar Cornelis Sandvoort wil zijn rijkdom tonen door een portret te laten maken samen met zijn beeldschone vrouw Sophia. De talentvolle schilder Jan De Loos en zij worden hevig verliefd. Ze stellen alles in de waagschaal om hun liefde mogelijk te maken. Prachtige verfilmd met veel verwijzingen naar de schilderkunst van de Hollandse meesters. Exclusieve voorpremière

Vrij 18 augustus: The Beguiled (2017 voorpremière)
Het was hét gesprek op het laatste Filmfestival van Cannes, de nieuwe film van Sofia Coppola, met Nicole Kidman in de hoofdrol. The Beguiled is een beklemmende thriller die zich af speelt ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog (1864). De gewonde soldaat vindt een schuilplaats en  verzorging in het meisjesinternaat van Miss Martha. Eenmaal binnen wil hij niet meer naar het front en ontstaat er een broeierige spanning tussen hem en de rivaliserende vrouwen. Met onverwachte gevolgen. Trots is The Movies dat ze deze langverwachte film ver voor de premièredatum mogen presenteren.

Tickets reserveren via www.themoviesdordrecht.nl

Wanneer?
11 augustus 2017 van 20.00 tot 23.00 uur
Organisator
Dordrechts museum, Cinema The Movies en museumrestaurant Art & Dining
(0)78 770 8708
info@dordrechtsmuseum.nl
Locatie:
Museumstraat 40
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.