Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Opening tweede deel DordtYart seizoen

Op 19 augustus vindt de opening van het tweede deel van het DordtYart seizoen plaats. Het programma met geluidkunst onder de titel Sense of Sound.
De hal vult zich met geluidgolven, installaties, optredens en performances. Je wordt ondergedompeld in allerlei nieuwe en onbekende vormen van deze kunst. Net als kijken vergt het oefening, toewijding en nieuwsgierigheid.
De geschiedenis van de geluidkunst is te zien en te horen in de installaties van de grondleggers van de electronische geluidkunst, met o.a. een Ideofoon van Dick Raaijmakers in bruikleen van het Gemeentemuseum Den Haag, Ginger Strings van Paul Panhuyzen en veel werken van Ad van Buuren (bruikleen van Verbeke Foundation).  Daarnaast verschijnen er werken van jonge kunstenaars als Elise ’t Hart met Nils Davidse, Tamar Harpaz, Matthijs Munnik en Matthias König.
Ook gerenommeerde kunstenaars als Hans van Koolwijk, Nico Parlevliet, Maria Barnas, Robert Lambermont en Radboud Mens dragen met hun werken bij aan de tentoonstelling. Zij tonen installaties en geven performances.

Zaterdag 19 augustus vindt de opening plaats met een geweldig optreden van het beroemde Ensemble Interface uit Frankfurt. Zij zijn de week vooraf in Residency om een compositie te oefenen op voor hen nieuwe instrumenten van Hans van Koolwijk. zie: https://youtu.be/u4FyuFdo2JQ. Het wordt een wereldpremière, spannend en een work in progress …….. typisch DordtYart.

Programma 19 augustus
14.00  inloop en welkom
15.00  openingsperformance van Ensemble Interface.

Wanneer?
19 augustus 2017 van 14.00 tot 00.00 uur
Organisator
Dordtyart
078-632 1200
Locatie:
Maasstraat 11
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.