Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bijeenkomst Stichting DE STAD

Vanavond wordt in DordtYart een bijeenkomst met sprekers gehouden.
De stad krijgt een grote achtertuin. In hoog tempo wordt de Nieuwe Dordtse Biesbosch aangelegd. Agrarisch land langs het Noorderdiep verandert in een gebied voor natuur, waterberging en recreatie. Zo ontstaat een verbinding tussen de bestaande Dordtse en Sliedrechtse Biesbosch.

Ruim twintig jaar heeft het geduurd voordat de plannen ten uitvoer werden gebracht. Nu is het zover. Tijd om er bij stil te staan, vindt Stichting DE STAD. Dat zal gebeuren bij twee gelegenheden. Op woensdag 30 augustus wordt ’s avonds in DordtYart een bijeenkomst met sprekers belegd. Aan bod komen het plan zelf, de (cartografische) geschiedenis en huidige verandering van het gebied, het landschappelijk ontwerp, waterbeheer, de natuurlijke ontwikkeling en het gebruik. Dordtenaren krijgen de beschikking over een netwerk van fiets-, wandel- en ruiterpaden en uitzichtplekken. Ook voor bepaalde dieren zal het gebied aantrekkingskracht uitoefenen. Vogels als de roerdomp en blauwborst en zoogdieren als de bever en mogelijk de otter zullen snel van het ontstane rietmoeras bezit nemen.

Dordtenaren krijgen de beschikking over een netwerk van fiets-, wandel- en ruiterpaden en uitzichtplekken. Ook voor bepaalde dieren zal het gebied aantrekkingskracht uitoefenen. Vogels als de roerdomp en blauwborst en zoogdieren als de bever en mogelijk de otter zullen snel van het ontstane rietmoeras bezit nemen.

De korte film van Evelyn Jansen leidt de avond in. Anneke van Veen is de gespreksleidster van de avond. De sprekers zijn:
– Wim van Wijk (journalist en bewoner Biesbosch);
– Gerda van Oost (projectleider gemeente Dordrecht);
– Harm Veenenbos (landschapsarchitect bureau Veenenbos en Bosch);
– Jacques van der Neut (boswachter Staatsbosbeheer).

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Voor de bijeenkomst is opgeven niet nodig! Entree: gratis

Wanneer?
30 augustus 2017 van 20.00 tot 00.00 uur
Locatie:
DordtYart, Maasstraat 11
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.