Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart, beiaardier van Dordrecht; slotconcert

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart, beiaardier van Dordrecht; slotconcert

19.00 uur GROTE KERKSTOREN Beiaardconcert door Boudewijn Zwart met als THEMA: Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgsky 1839-1881 Versie voor beiaard-solo

19.45 uur KLOKLUIDEN VOOR VRIJWILLIGERS
(verzamelen om half acht, onder aan de toren)

20.15 uur TORENHAL GROTE KERK
THEMA: Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgsky Versie voor kamerbeiaard, piano, hobo, balalaika en cello. Vanavond staat ‘De Schilderijen-tentoonstelling’ van de Russische componist Modest Moessorgsky (1839-1881) centraal. Moussorgsky schreef het werk naar aanleiding van een bezoek aan een tentoonstelling van het werk van Viktor Hartmann. De volgende schilderijen worden op muziek gezet:

De Musici: Het Campana Consort is opgericht door Boudewijn Zwart. Het ensemble trad in verschillende samenstellingen op in Nederland, Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en Rusland. Steeds staat in de programmering het beiaardspel centraal (‘Campana’ is het Italiaanse woord voor ‘Klok’). Het ensemble bestaat vanavond uit Vladimir Skliarenko (hobo), Elena Lelchuck (piano), Alexander Paperny (balalaika), (cello) en Boudewijn Zwart (kamerbeiaard). Zij brengen een wervelend programma met toegankelijke muziek, waarin klassieke muziek de boventoon voert, maar waar ook uitstapjes worden gemaakt naar volksmuziek.

NA AFLOOP VAN HET CONCERT: FEESTELIJKE ‘AFTERGLOW’ IN ’T KLOCKHUYS

Wanneer?
31 augustus 2017 van 19.00 tot 00.00 uur
Organisator
De Grote Kerk Gemeente
Locatie:
Grote Kerk aan de Lange Geldersekade 2
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.