Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Startmiddag van de Computerclub (8-12 jaar)

De Computerclub start weer in september. Op woensdagmiddag, voor 8 tot 12 jarigen, van 13:30 tot 15:15 uur en 15:45 tot 17:30 uur, in de binnenstad.

Kunstenaar Henny van Ham biedt in zjn atelier een cursus aan waar verschillende computerzaken aan bod komen, zoals programmeren, video's en foto's maken/bewerken, een kleine website in elkaar zetten, geluid en muziek creëren, een animatiefilm maken, digitaal tekenen en dat dan ook weer op de waterverfmachine plotten. Dat allemaal met het uitgangspunt dat het leuk is om te doen en je er wat van opsteekt.

De Computerclub heeft laptops met Linux. Dat is een gratis besturingssysteem met programma's waarmee je ook op wat oudere harware goed kunt werken. Naast laptops zijn er ook 'Raspberry Pi's', minicomputers die wellicht niet zo snel , maar wel heel goedkoop zijn. Deze computertjes worden wereldwijd gebruikt in het onderwijs voor bijvoorbeeld leren programmeren, maar functioneren vaak ook thuis als fileserver, mediaserver, robotbesturing en nog veel meer toepassingen.

Henny van Ham (hennyvanham.nl) is beeldend kunstenaar uit Dordrecht en is oorspronkelijk grafisch kunstenaar. Sinds 1988 woont en werkt hij in Dordrecht, als zelfstandig kunstenaar en grafisch vormgever, en als docent beeldende vakken op scholen, instellingen en bij particulieren. Meer zicht op zijn werk http://www.koffiekoek.nl/2011-cv

  • De cursus 'De Computerclub' bestaat uit veertien lessen.
  • De computerclub is er voor jongens en meisjes van 8 tot 12 jaar en vindt plaats in Atelier BreekBeeld
  • Maximaal 7 deelnemers.
  • Het kost 200,- euro inclusief btw per deelnemer

Wil je meedoen dan kun je een bericht sturen naar info@koffiekoek.nl (Henny van Ham) of bellen met (078) 6314134 / 06 44 84 26 30.

Wanneer?
27 september 2017 van 13.30 tot 17.30 uur
Organisator
Henny van Ham
info@koffiekoek.nl
Locatie:
Atelier BreekBeeld, Binnen Walevest 42
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.