Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

James Oesi (contrabas) en Diamanda Dramm (viool) bij DordtyArt

James Oesi (contrabas) en Diamanda Dramm (viool) bij DordtyArt

De klassieke musici James Oesi (contrabas) en Diamanda Dramm (viool) spelen op zaterdag 30 september om 16 uur bij Sense of Art in DortyArt. Het is onderdeel van het Bachfestival. De twee jonge toonaangevende musici spelen werken van onder andere Bach, Penderecki, Biber en Knox.

James Oesi
Contrabassist James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument, waarvoor hij vele stukken zelf herschreef. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – in het Amsterdamse Concertgebouw, Oosterpoort Groningen, TivoliVredenburg, op het Amsterdamse Grachtenfestival, het Bachfestival in Dordrecht en Amersfoort, Cityproms Leeuwarden, CrossLinx Festival en op festival Wonderfeel. Oesi speelt meerdere keren op NPO Radio 4, speelt en wordt geportretteerd door NPO Radio 1 en is als solist te gast bij Podium Witteman en Vrije Geluiden. Sinds februari 2016 is Oesi de huismuzikant van het Utrechtse Het Muzieklokaal waar hij regelmatig met andere prominente musici speelt.

Daarnaast is de muzikant initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival, een muziekfestival rondom de contrabas waarvan de eerste editie in mei 2017 in De Electriciteitsfabriek in Den Haag zal plaatsvond. Naast zijn solowerk is Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Hij treedt op met Asko|Schönberg, Insomnio, Oerknal, Ives Ensemble en Ensemble Modern.
Meer over James Oesi op zijn website.

Diamanda Dramm
Diamanda La Berge Dramm (1991) groeide op in Amsterdam tussen sleutelfiguren van de muzikale werelden van klassiek, modern en improvisatie. Haar spelstijl en programma’s worden gekenmerkt door een combinatie van alledrie. De afgelopen jaren gaat haar vioolspel steeds vaker met haar stem gepaard. In 2015 ontving ze de prestigieuze Kersjesprijs. Op haar dertiende bracht ze Raadsels van Louis Andriessen in première in het Concertgebouw tijdens het Holland Festival 2005.

Diamanda Dramm is als jonste lid deel van Splendor Amsterdam. Ze is te horen op Tzadik en New World Records. De violiste studeerde in Boston aan het New England Conservatory, waar ze in 2013 de John Cage Award ontving voor haar contributie aan hedendaagse muziek. Zij keerde terug naar Nederland om bij Vera Beths te studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In mei 2015 behaalde Dramm haar Master met onderscheiding en won daarbij de Nicolai prijs voor meest bijzondere eindexamen. Komend seizoen (’17-’18) maakt Dramm een solotournee door Nederland als finalist van Dutch Classical Talent.

Zie ook http://dordtyart.nl/sense_of_music/programma_a_tickets/zaterdag_30_september_16_00_uu

Hier alvast een voorproefje:

Wanneer?
30 september 2017 van 16.00 tot 00.00 uur
Organisator
Dordtyart
078-632 1200
Locatie:
Maasstraat 11
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.