Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Kinderboekenweekconcert voor kinderen vanaf 8 jaar

Kinderboekenweekconcert voor kinderen vanaf 8 jaar

Knibbel knabbel knuistje….wie komt er luisteren?
Een griezelig goed concert tijdens de kinderboekenweek: een jaarlijks familieconcert voor jong en oud. Dit jaar is het thema griezelen. Kom dus luisteren op zaterdag 7 oktober in basisschool de Sterrekijker… als je durft!

Griezelen
Op zaterdag 7 oktober is het 10 jaar geleden dat het Dordrechts Philharmonisch Orkest begon met een speciaal jeugdconcert. De jeugdleden wilden ook graag een eigen concert in een concertzaal en het idee voor een kinderboekenweekconcert was geboren. We zagen al thema’s als Raar maar waar, Superheld, Aan tafel,
en vorig jaar: Voor altijd jong! Het landelijke thema zorgt ieder jaar voor afwisseling en volop ideeën om muzikaal uit te pakken. Dit jaar gaan we griezelen.

Feestelijk programma: Hans en Grietje
Bij een 10 jarig jubileum hoort een feestelijk programma. Poppentheater Xiewel treedt ’s middags om 15.00 uur op voor de kleinsten. Kom genieten van de sprookjessfeer op het podium, afgewisseld met muziek van de jeugdige muzikanten. Hans en Grietje treden op bij de poppenkast.

2 concerten, 2 orkesten
’s Avonds om 19.00 uur wordt een tweede concert gegeven voor kinderen vanaf 8 jaar. Geheimzinnige verhalen van Petertainment, daar moet je bij zijn. Het mega-orkest van de jeugd van De Bazuin uit Oud-Beijerland en Phil Young en Phil Starterzz uit Dordrecht begeleiden beide concerten en maken het spektakel compleet. Het belooft een griezelig goede voorstelling te worden met 65 muzikanten. De zangers van het Sterrekijkerkoor zetten ook hun beste beentje voor. Genoeg te beluisteren dus.

Het kinderboekenweekconcert vindt dit jaar plaats in de aula van De Sterrekijker.
Kaarten á 5 euro aan de zaal

Wanneer?
7 oktober 2017 van 19.00 tot 00.00 uur
Organisator
Dordrechts Philharmonisch Orkest
Locatie:
De Sterrekijker, Eulerlaan 49
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.