Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Zet je schoentje voor een mooi verhaal

Zet je schoentje voor een mooi verhaal

Krijg gratis o.a. het Schoenboekje Muziek voor oma van Tosca Menten
Sinterklaas is weer in het land en dat kan maar één ding betekenen: cadeautjes! In Kinderboekwinkel De Giraf komt Sinterklaas speciaal voor kinderen met hun opa en/of oma. Ben je 5 jaar of ouder dan mag je samen met je opa of oma je schoen komen zetten. Sinterklaas en de pieten gaan ervoor zorgen dat in allebei de schoenen iets komt met veel leesplezier. 

Op zaterdag 2 december tussen 11 en 12 uur komt schrijfster Tosca Menten helpen om de schoenen weer terug te geven en voor te lezen. Dat wordt een ‘heerlijk ochtendje’.

Schoen zetten kan van zaterdag 25 tot en met donderdag 30 november. Het Schoenboekje "Muziek voor oma" is dit jaar geschreven door de populaire kinderboekenschrijfster Tosca Menten! Daarmee geeft de Sint in feite drie cadeaus in één. Het boekje zelf, een fijn moment samen voor (groot)ouder en kind en een kans voor leesbevordering.


’t Heerlijk Voorleesavondje
Dit jaar zal ‘t Heerlijk Voorleesavondje op woensdag 29 november plaatsvinden. De Giraf vraagt ouders om op deze avond, die door de Stichting CPNB in het leven is geroepen, minstens 15 minuten aan hun kind(eren) voor te lezen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die van jongs af aan minimaal 15 minuten per dag zijn voorgelezen daar veel profijt van hebben. Door de kennis die kinderen opdoen uit boeken vergroten ze hun wereld, hun woordenschat en verbeteren hun leerprestaties. Met een hoger leesniveau worden andere lessen op school makkelijker, waardoor ze hun talent beter kunnen ontwikkelen. Lezen is van belang voor alles wat je wilt bereiken in het leven.

Tosca Menten
Tosca Menten is een veelgelezen Nederlandse kinderboekenauteur. Haar serie over Dummie de Mummie is populair onder kinderen.  Ze won met deze reeks al meerdere prijzen en de film Dummie de Mummie 3 bereikte onlangs een Gouden Film-status. Tosca is erg enthousiast over het Schoenboekje: “In december is het koud en vroeg donker. Dat is de beste tijd voor een warm dekentje en een goed verhaal.”

Wanneer?
2 december 2017 van 11.00 tot 12.00 uur
Organisator
Kinder- en jeugdboekwinkel de Giraf
078 - 63 12 386
info@kinderboekwinkeldegiraf.nl
Locatie:
Groenmarkt 163
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.