Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Friction & The Roots Drivers in DJS

Friction & The Roots Drivers in DJS

ZATERDAG: FRICTION & THE ROOTS DRIVERS
Warme klanken in Jazzpodium DJS als daar op zaterdag 2 december Friction & The Roots Drivers hun onweerstaanbare mix van reggae met Afrikaanse en Caribische vibes laat klinken en voelen.

Friction werd geboren als Musah Haruna in een getto van de Ghanese hoofdstad Accra. Al jong droomde hij ervan om muzikant te worden en met een eigen band de wereld over te trekken. Vanaf zijn twaalfde liet hij geen kans onbenut om op te treden op gettofeestjes, in rap battles en voor radiostations.

Met mensen die hij daar leerde kennen, begon Friction in 1997 zijn eerste band: VIP (Vision In Progress). Ze werden ontdekt, kregen een platencontract en in 1998 verscheen het debuutalbum, dat de bekendheid van VIP tot ver buiten Accra deed groeien.
Om persoonlijk verder te kunnen groeien verliet Friction de groep en ging solo platen maken en touren. In 2006 opende hij zelfs zijn eigen studio en begon zijn eigen label. En in datzelfde jaar was hij de eerste student uit Afrika die werd toegelaten op de Fontys Rockacademie in Nederland. Die kans om zich nog verder te ontwikkelen en meer te leren over de muziekindustrie greep Friction met beide handen aan: de verhuizing volgde.

Natuurlijk werd er ook in Nederland al gauw een band geformeerd. Vele, vele optredens volgden, op podia overal en nergens. Solo-albums, samenwerkingen, kruibestuivingen en, in 2016, de vorming van The Roots Drivers als nieuwe band. Het succes nam een nieuwe sprong: vrijwel sinds de oprichting van die band speelt Friction op podia door heel Europa en op andere continenten. Vanavond, pak het mee zolang het kan, is het vanaf 22.00 uur genieten op een internationale schaal in het Jazzpodium!

Werelds! brengt elke eerste zaterdag van de maand muziek uit verschillende delen van de wereld met elke twee maanden latin tijdens 'Havana Club'.

• Datum: zaterdag 2 december 2017
• Plaats: Jazzpodium DJS
• Adres: Grotekerksplein 1
• Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.00 uur
• Entree: € 8,- / Leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-

Wanneer?
2 december 2017 van 22.00 tot 00.00 uur
Organisator
Jazzpodium DJS
Locatie:
Grotekerksplein 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.