Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Samen zingen voor Woord en Daad

Samen zingen voor Woord en Daad

Op 2 december 2017 vindt er een mooie middag plaats in de Trinitatiskapel. We gaan met elkaar psalmen zingen. Als u de psalmen niet kent, bent u ook van harte welkom! U zingt ze zo mee!

Het orgel wordt bespeeld door organist Adriaan Arkeraats. Adriaan beschikt over een groot improvisatie talent en heeft orgel gestudeerd bij diverse gerenommeerde organisten. Op dit moment studeert hij orgel bij organist Paul Kieviet.

De bekende dirigent Piet den Uil zal op deze middag de samenzang in goede banen leiden. Hij zal deze middag niet dirigeren, maar vanuit zijn expertise als kerkmusicus en als leider van projecten ‘gemeentezang in cadans’ zal hij deze middag een inspirerende inbreng hebben.
U zult ervaren hoe fraai het oudste orgel van Dordrecht gebouwd in 1779 door  Andries Wolfferts klinkt. Het orgel is ook uitermate geschikt voor samenzang.

Alisa van Dijk wisselt de samenzang af met viool en zangsolo’s. Alisa van Dijk is cumlaude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en is veelvuldig actief als uitvoerend musicus. Alisa heeft een eigen succesvolle concertserie in de Trinitatiskapel. Zij geeft elke maand een soloconcert in deze schitterende kapel.

Tijdens het concert wordt er gecollecteerd voor de bekende stichting Woord en Daad. Voor meer info over deze stichting zie: www.woordendaad.nl .

De middag is absoluut bijzonder. Niet alleen vanwege de ongedwongen sfeer, maar vooral ook door het fraaie programma en de humoreske toelichtingen, waardoor er voor iedereen eye-openers (en ear-openers) zullen zijn.

Na afloop is er ruimte voor onderlinge ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje.
De aanvang is 15:30 uur. De deur is open om 15:00 uur.
De toegang is gratis, wel is er een collecte na afloop van het concert voor de onkosten.

Parkeren kan voor een voordelig tarief in de parkeergarage aan de Visstraat slechts 100 meter van de kerk.

Wanneer?
2 december 2017 van 15.30 tot 00.00 uur
Organisator
Alisa van Dijk
Locatie:
Trinitatiskapel, Vriesestraat 22
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.