Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Workshop: Digitaal zoeken in bronnen

Met de klassikale workshops Digitaal Zoeken leert u vaardigheden om gericht te zoeken op het Internet. Voor digitale mogelijkheden bij historisch en genealogisch onderzoek, schenkt het Augustijnenhof o.a. aandacht aan bronnen op de site van het Regionaal Archief Dordrecht; de site DordtenaZoeker en het Intranet van het Augustijnenhof.

Afhankelijk van uw interesse kunt u kiezen welke workshop u wilt bijwonen. (U mag natuurlijk ook alle workshops bijwonen.)

Workshop: Digitaal zoeken in bronnen (1 bijeenkomst)

In deze workshop doet u ervaring op met het zoeken in historische kranten, tijdschriften en boeken, zowel landelijk als specifiek uit Dordrecht. U leert hoe u effectief Dordts fotomateriaal kunt vinden in o.a. de beeldbank van het Regionaal Archief. Ook leert u digitaal zoeken in de Dordtse adresboeken, waarmee u kunt achterhalen waar uw voorouders woonden of wie er vroeger in uw huis hebben gewoond.

Workshop: De kunst van het zoeken (1 bijeenkomst)
Tijdens de derde workshop gaan we de diepte in met onderzoek naar een zwerver en vagebond die in de 19e eeuw in Dordrecht heeft geleefd. Waarom? De man was straatarm en had geregeld geen dak boven zijn hoofd, laat staan een normaal gezinsleven. Dat maakt dat hij minder sporen in de archieven heeft nagelaten dan anderen, die wel eens bij een notaris kwamen, onroerend goed bezaten of beroepsmatig traceerbaar zijn.

Toch is er nog van alles over deze man terug te vinden. U zult ervaren dat zoeken begint met het aanbrengen van structuur en het formuleren van een doelstelling. En uiteindelijk ontrafelen we dan het leven van deze Dordtse zwerver...

Data
Iedere bijeenkomst duurt ongeveer 2 uur en vindt plaats in het Augustijnenhof. De minimale deelname is 6 personen.

Workshop 2: Digitaal zoeken in bronnen
Dinsdag 5 december    
Middag  : 14.00 - 16.00 uur

Workshop 3: De kunst van het zoeken
Dinsdag 12 december   
Middag  : 14.00 - 16.00 uur

Kosten

    €25,- per workshop per persoon
    voor de donateur-leden: €17,50 per workshop per persoon

Dit is inclusief:
Koffie, thee of water
Begeleiding door ervaren medewerkers van het Augustijnenhof

Wanneer?
5 december 2017 van 14.00 tot 16.00 uur
Organisator
Augustijnenhof
Locatie:
Hof 15
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.