Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing over de historische scheepsbouw in Dordrecht.

Lezing over de historische scheepsbouw in Dordrecht.

Op woensdag 13 december organiseert het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof een lezing over de historische scheepsbouw in Dordrecht. Na een ontvangst met koffie en thee, vertelt Hans Blok over zijn onderzoek naar de nieuwbouw van Dordtse binnenvaart- en zeeschepen in de periode van 1740 t/m 1800.

De scheepsbouw was nauw verknoopt met de economische situatie van de stad. De handel en doorvoer van goederen bepaalden de vraag naar nieuwe schepen. Maar ook oorlogen, het schippersgilde en de concurrentie van werven uit andere plaatsen speelden een belangrijke rol. Wie waren de Dordtse scheepsbouwers en hoe succesvol waren ze? Welke scheepstypen werden gebouwd? En hoeveel schepen produceerden de Dordtse scheepswerven gemiddeld in een jaar?

Dordtse scheepsbouw van 1740 t/m 1800
Datum: woensdag 13 december 2017
Aanvang: 13.30 uur
Locatie: Hof 15, Augustijnenhof
Kosten: €10,- per persoon
Voor Vrienden van het Augustijnenhof (donateur-leden) is deze lezing gratis.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld u snel aan!
U kunt zich voor de lezing aanmelden via de website.

Wanneer?
13 december 2017 van 13.30 tot 00.00 uur
Organisator
Augustijnenhof
Locatie:
Hof 15
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.