Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Unieke Kerststal in de Grote Kerk

Unieke Kerststal in de Grote Kerk

Vanaf donderdag 7 december t/m de kerstmarkt is er een bijzondere Kerststal te bewonderen in de Grote Kerk. Als locatie is de Jeruzalemkapel gekozen, nabij de Grotekerksbuurt.

De Stichting Rooms Katholiek Erfgoed wil een bijdrage te leveren aan het behoud en de ontwikkeling van het katholieke erfgoed en de kennis daarvan in Nederland. Dit doen ze door onder andere Kerstgroepen te restaureren. Vorig jaar werd van deze stichting een Kerstgroep tegen een gering bedrag geleend en in het Mariakoor tentoongesteld. Dit was een groot succes. Dit jaar werd door de Stichting Rooms Katholiek Erfgoed een andere Kerstgroep uit het begin van de 20ste eeuw te koop aangeboden. Na een kleine restauratie en het maken van een bijpassende Kerststal wordt het geheel vanaf 7 december tentoongesteld. De Kerststal is gemaakt door Wim Huijzers. Zowel de Kerstgroep als Kerststal zijn aan de Grote Kerk geschonken door een gemeentelid van de Grote Kerk gemeente.

Ook worden er een aantal kerststalletjes tentoongesteld van de familie Goverde. Zij zijn in het bezit van honderden kerststallen. Een deel van deze unieke verzameling zal eveneens te zien zijn tijdens de Adventtijd en de Kerstmarkt in de kooromgang. We zijn trots op deze tentoonstellingen en heten u dan ook van harte welkom om dit alles te komen bewonderen.

De Grote Kerk is t/m 14 december open op dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddag van 14.00-16.00 uur. Tijdens de Kerstmarkt is de kerk open op vrijdag 15 december van 10.00-20.00 uur, zaterdag 16 december van 10.00-17.00 uur en zondag 17 december van 12.00-16.00 uur.

Wanneer?
Van 7 december 2017 00.00 uur tot 17 december 2017 00.00 uur
Locatie:
Grote Kerk aan de Lange Geldersekade 2
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.