Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Vierluik over splinternieuw samengesteld gezin

Vierluik over splinternieuw samengesteld gezin

Theatergroep Kwatta komt met een bijzonder project: een serie van vier voorstellingen over een splinternieuwe samengestelde familie. Een spannend familie avontuur dat je vier jaar lang op de voet kunt volgen. Het eerste deel komt van de pen van Josee Hussaarts, artistiek leider en regisseur van Kwatta. Ieder jaar neemt een andere schrijver het stokje over en in elk deel wordt samengewerkt met een ander muziekensemble. Op vrijdag 12 januari om 19:30 is het eerste deel De Familie van Nielie barst van liefde te zien in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht.

De Familie van Nielie is een splinternieuwe familie, met een nieuwe vader, een nieuwe moeder, een nieuw broertje, een nieuwe zus, een nieuwe oma, een oude hond, een nieuw varken, kortom de Familie van Nielie, die almaar groter en groter wordt. In de Familie van Nielie is alles mogelijk. Maar wat als er iets misgaat? Als dochter Pam verdwijnt, de kattenmaffia opduikt, de filosoof zijn hoofd door een raam steekt, en er tussen al dat nieuwe soms iets ouds en verdrietigs oppiept… Dan barst de Familie van Nielie van liefde soms bijna uit elkaar.

Ieder jaar neemt een andere schrijver het stokje over. Na deel één neemt Simon van der Geest (schreef onder andere de jeugdromans Dissus en Spijkerzwijgen) het stokje over voor het tweede deel. Deel drie is voor rekening van Nhung Dam (schreef onder andere Duizend vaders) en de afsluiter van het vierluik is in handen van Tamara Bos (schreef voor jeugdfilms en series zoals Otje, Knofje en Minoes).

Iedere voorstelling van het vierluik wordt gecoproduceerd in samenwerking met een groot muziekensemble waaronder het Nationaal Jeugd Orkest, Het Gelders Orkest en Oorkaan. Daarnaast werkt Kwatta samen met componist Rogier Bosman. Hussaarts en Bosman werkten eerder samen voor Kwatta´s muziektheatervoorstelling Dissus (winnaar Zilveren Krekel 2015 en één van de 5 genomineerde Zapp Theaterprijs 2015) en Mariken (één van de vijf genomineerden voor de Zapp Theaterprijs 2016)

De Familie van Nielie is een muziektheater voorstelling voor de hele familie, vanaf 6 jaar.
De Familie van Nielie barst van liefde maakt kans op de Zapp Theaterprijs, de landelijke publieksprijs voor jeugdtheater. De voorstelling reist door het hele land tot en met 4 maart 2018. Maak alvast kennis met de Familie van Nielie op www.kwatta.info/familievannielie

Tickets zijn te koop via de website van Kunstmin.

Wanneer?
12 januari 2018 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Schouwburg Kunstmin
Locatie:
Sint Jorisweg 76
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.