Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Maak kennis met RaQuel van Haver

Maak kennis met RaQuel van Haver

Elke twee jaar reikt de Vereniging Dor­drechts Museum De Scheffer uit, een aanmoedigingsprijs voor jonge beeldend kunstenaars. De prijs bestaat uit de aankoop van een werk en een expositie in het Dordrechts Museum. Recentelijk heeft RaQuel van Haver (1989, Bogota, Colombia) deze prijs gewonnen. Op zondag 21 januari wordt zij geïnterviewd tussen haar indrukwekkende kunstwerken. Het interview zal ingaan op haar werk, haar ambities en haar recente werkperiode in Nigeria, waar zij deelnam aan het gerenommeerde Lagos Photo Festival.

RAQUEL VAN HAVER
De schilderijen van RaQuel van Haver laten scènes zien uit het dagelijks leven aan de randen van de samenleving. Ze toont de wereld van de straat en de subcultuur. Jongeren in de Bijlmer, waar ze haar atelier heeft, prostituees in de drinkhallen in Zimbabwe, straatjeugd in Lagos. Van Haver zoekt bewust die plekken op om er te werken en er verslag van te doen. Ze weet die wereld en haar betrokkenheid daarbij indringend over te brengen, vaak met grote doeken.

SHISHANI
Shishani is een zeer getalenteerde singer-songwriter. Zij heeft al diverse (inter)nationale optredens op haar naam staan waaronder het Africa Festival in Wurzburg (Germany), Glastonbury Festival (UK) en Lake of Stars (Malawi). Haar roots liggen in Nederland, Namibië en België. In haar muziek brengt ze deze werelden bij elkaar.

Het interview met Raquel van Haver begint zondag 21 januari om 14:30 in het Dordrechts Museum. Het optreden van Shishani sluit daar om ongeveer 15.00 uur op aan. De toegang tot het evenement is gratis maar wel exclusief entree ticket.

Meer informatie over het Dordrechts Museum vindt u op de website

Wanneer?
21 januari 2018 van 14.30 tot 17.00 uur
Organisator
Dordrechts museum
(0)78 770 8708
info@dordrechtsmuseum.nl
Locatie:
Museumstraat 40
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.