Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing Prof. Dr. Thomas Quartier OSB

Lezing Prof. Dr. Thomas Quartier OSB

Vanavond is een externe deskundige uitgenodigd om te komen spreken en wel Prof. Dr. Thomas Quartier OSB: Benedictijnse impulsen voor klooster, kerk en wereld. (i.s.m. Karmelkring Elia)

Thomas Quartier is benedictijner monnik van de St. Willibrord-Abdij te Doetinchem en is als hoogleraar verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Daar verricht hij onderzoek naar rituele en liturgische handelingen in kloosters en daarbuiten. Onlangs verscheen van zijn hand het boek “Benedictijnse impulsen voor klooster, kerk en wereld”. Hierin verbindt hij de velden van de liturgie en de spiritualiteit van de benedictijnse traditie met concrete leefsituaties van de moderne mens van nu. Wat kunnen wij leren van de rijke geestelijke traditie van de benedictijnen en hoe kunnen wij dat toepassen in de tijd en plaats waar wij nu leven en werken? Niemand beter dan Thomas Quartier om die vraag te beantwoorden.

Iedere geïnteresseerde is welkom. Aanmelden is niet nodig.

Wanneer?
23 januari 2018 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Theresia van Avila-parochie Drechtsteden
Locatie:
Kapel Titus Brandsma, Nolensweg 8
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.