Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Inspiratieavond: Hoe maak ik mijn huis gasloos?

Inspiratieavond: Hoe maak ik mijn huis gasloos?

Uitnodiging energiecafé 31 januari 2018

Wonen zonder aardgas, we moeten er allemaal aan geloven binnen nu en 17 jaar. Kan dat nu al, en wat kun je zelf doen? Kom 31 januari 2018 naar een informatieavond van Drechtse Stromen en Platform Duurzaam Dordrecht.

Uiterlijk in 2050 willen de Drechtsteden van gas los zijn. Volgens het akkoord van Parijs zou dat zelfs al rond 2035 moeten. Dat is sneller dan je denkt. Sta je op het punt te verbouwen of een nieuwe cv-ketel of gasfornuis aan te schaffen? Is de aankoop van zo’n ketel of een gasfornuis dan nog slim? Wat zijn de alternatieven? Hoe houd je jouw huis comfortabel? En wat gaat dat kosten?

Tijdens de inspiratieavond komen diverse mogelijkheden om minder of geen gas te gebruiken aan bod. Je krijgt een overzicht wat er aan zit te komen en wat er nu al kan. We gaan in gesprek met een aantal woningeigenaren die al gasloos zijn of op weg daar naartoe over hun ervaringen. Aan de orde komen: energieneutraal (ver)bouwen, all electric (warmtepomp, ventileren), warmte/koudeopslag. En over isoleren (wat je niet gebruikt hoef je niet op te wekken), onze blok-voor-blok-aanpak (investeren en besparen met je buren in koop- en of huurwoningen).

Gezocht: mensen die gasloos willen!
We zoeken mensen in de Drechtsteden die concreet van gas af willen, met wie we kunnen meedenken en die met ons willen meedenken. De kennis en ervaring die daarbij wordt opgedaan, kunnen we delen in volgende bijeenkomsten.

Programma
19:30 Inloop
20:00 welkom door Gerrit Jan van de Kolm
20:05 Jacqueline van Dongen, portefeuillehouder Duurzaamheid van de regio Drechtsteden
20.10 presentatie Sean Huizinga, Op weg naar wonen zonder gas
20.35 In gesprek met bewoners die al veel gedaan hebben
21:00 pauze
21:15 in gesprek met elkaar, wat kun je zelf en wat kunnen we samen doen?
21:45 Afsluiting en drankje

Locatie Duurzaamheidscentrum Weizigt, Van Baerleplantsoen, Dordrecht.
Toegang is gratis.  Meld je aan

Wanneer?
31 januari 2018 van 19.30 tot 21.45 uur
Organisator
Duurzaamheidscentrum Weizigt
770 82 00
weizigt@dordrecht.nl
Locatie:
Van Bearleplantsoen 30
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.