Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Afrikaanse kunstverkoop t.b.v. vrouwen en kinderen in Bamenda

Afrikaanse kunstverkoop t.b.v. vrouwen en kinderen in Bamenda

Afrikaanse kunstliefhebbers opgelet!
Op zaterdag 3 maart aanstaande vindt in Hotel de Watertoren in Dubbeldam tussen 11:00 en 16:00 uur ART Cameroon plaats, een exclusieve verkooptentoonstelling van allerhande Kameroenese kunst uit Dordrecht’s zusterstad Bamenda. De opbrengst van deze verkoop gaat naar de Stichting Wakka Foundation. Deze organisatie, opgericht door Stedenband-vrijwilliger Gonnie Walrecht, geeft advies en training aan mentaal en fysiek beperkte kinderen in Bamenda en Bali Njonga. Daarnaast worden zaterdag ook authentieke gebruiksvoorwerpen en foto’s uit Bamenda verkocht. De opbrengst daarvan gaat naar de Stedenband en wordt ingezet ten behoeve van de projecten van de Ntankah Village Women Common Initiative Group (NVWCIG), onder andere op het gebied van drinkwater en microkrediet.

De verkooptentoonstelling ART Cameroon omvat exclusieve, mooie kunstvoorwerpen. Wie hierin geïnteresseerd is en bijvoorbeeld nog een mooi stuk voor in huis zoekt, kan zaterdag in Hotel de Watertoren zijn of haar hart ophalen. Er is onder andere het volgende te vinden:

• Bronzen en houten sculpturen van Mama Omarou & Neba Fongeh Basil
• Natuurfotografie van Frank Jordan, Gerard Jordan & Jeroen van Meggelen
• Schilderijen van Angu Walters & Evanson Mein Elad
• Fotografie uit het leven in Bamenda

Daarnaast worden zaterdag ook authentieke gebruiksvoorwerpen en foto’s uit Bamenda verkocht. Het gaat dan om:
• Maskers uit Bamenda
• Kleding uit Bamenda, inclusief kinderkleding en kleding van een Fon
• Foto’s en schilderijen uit de collectie van de Stedenband Dordrecht – Bamenda
• Mooie Afrikaanse mandjes

Bij aankoop van een schilderij krijgt de koper gratis een Dubbeldammer cadeau, de overheerlijke driebubbele tosti waar Hotel de Watertoren om bekend staat. Wie een foto aanschaft, krijgt 50% korting op een Dubbeldammer.

Wanneer?
3 maart 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
Organisator
Stichting Stedenband Dordrecht-Bamenda
Locatie:
Hotel De Watertoren aan de Kromme Zandweg 80
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.