Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Compostdag; gratis compost voor Dordtenaren

Compostdag; gratis compost voor Dordtenaren

Op zaterdag 17 maart is de jaarlijkse compostdag. Dordtenaren kunnen dan tussen 10.00 en 16.00 uur op vijf plekken gratis compost afhalen om te gebruiken in hun tuin. De compost is vrij van onkruidkiemen en geschikt voor biologische teelt. Op is op.

De gemeente en HVC hebben de compostdag samen opgezet. Zo krijgen inwoners iets terug voor hun inspanningen om groente, fruit- en tuinafval (gft) te scheiden. Doordat zij gft gescheiden aanbieden, kan HVC er compost van maken.

Locaties
Hier is de compost zaterdag 17 maart af te halen:
• Krispijn: Duurzaamheidscentrum Weizigt, Van Baerleplantsoen 30;
• Crabbehof/Wielwijk: Admiraalsplein, bij de parkeerplaatsen aan de kant van de Van Kinsbergenstraat;
• Sterrenburg/Dubbeldam: parkeerplaatsen bij de flat aan de Blaauwweg, aan de kant van de Jagerweg;
• Binnenstad/Reeland/Staart: Kunstminplaats, bij de Godfried Schalckensingel;
• Stadspolder: parkeerterrein Sportpark OMC, sportcomplex De Corridor/Visserstuin 5.

Scheppen en bezems zijn aanwezig. Wie compost komt ophalen, moet zelf voor een kuip, zak, kruiwagen of aanhanger zorgen (en vervoer). De compostdag is bedoeld voor inwoners van Dordrecht, niet voor (groen)bedrijven.

Biogas
De gemeente wil graag dat inwoners al het afval zo goed mogelijk scheiden. Van de inhoud van één volle groene minicontainer van 240 liter kan HVC 25 tot 35 kilo compost maken. HVC maakt van gft- en groenafval ook biogas. Dat is 'groen' gas dat zelfs het aardgasnet in kan. Het wordt gebruikt om op te rijden of mee te koken. Lees alles over afvalscheiding op www.indegoedebak.nl

Wanneer?
17 maart 2018 van 10.00 tot 16.00 uur
Organisator
De gemeente en HVC
Locatie:
divers, zie in het artikel
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.