Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Fluitist Chris Hinze brengt wonderschone Tibetaanse muziek

Fluitist Chris Hinze brengt wonderschone Tibetaanse muziek

Adembenemende muzikale reis naar het dak van de wereld
Fluitist Chris Hinze brengt wonderschone Tibetaanse muziek naar Schouwburg Kunstmin

Fluitist, componist en wereldreiziger Chris Hinze maakt al meer dan 25 jaar wereldmuziek. Op zijn reizen door Tibet raakte Hinze gefascineerd door de kloosters, de monniken met hun gezangen, de Dalai Lama en de Tibetaanse bevolking. Hij verzamelde fantastische muziek en prachtig beeldmateriaal. Tijdens zijn laatste reizen door Tibet maakte hij nieuwe composities en verzamelde hij prachtig videowerk. Daaruit ontstond Tibet – On the roof of the world.

Een combinatie van adembenemende videobeelden, virtuoos fluitspel en wonderschone Tibetaanse klanken nemen u mee naar de onbekende en fascinerende wereld van de Tibetanen, hun kloostergemeenschappen en hun leven te midden van de allesoverweldigende natuur.

Chris Hinze
Hinze begon met pianospelen toen hij 12 jaar oud was. Hij heeft verschillende jaren in Europa rondgereisd, waarna hij besloot naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag te gaan om fluit te leren spelen. Hij won een studiebeurs van het prestigieuze Berklee College of Music in Boston, waar hij de barok/jazzalbums 'Telemann my Way' en 'Vivat Vivaldi' maakte.

Hinze won verschillende muziekprijzen, waaronder de Beethoven Award van de stad Bonn voor de compositie Live Music Now voor 42 muzikanten die hij had geschreven voor het Holland Festival in 1972. Hij won verder de Prix Italia voor zijn productie Mangala en ontving tussen 1972 en 1982 drie Edisons.

Donderdag 5 april bij Schouwburg Kunstmin, 14:00 uur
Kaarten zijn te bestellen via de website

Wanneer?
5 april 2018 van 14.00 tot 00.00 uur
Organisator
Schouwburg Kunstmin
Locatie:
Sint Jorisweg 76
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.